Terugblik Alterno – NeringBögel VC Weert Dames 1

Terugblik Alterno – NeringBögel VC Weert Dames 1
Verslag Imke Blokland #8.

De wedstrijd tegen Alterno stond zaterdag op het programma. Een tegenstander die we ook al een paar keer in de voorbereidingen troffen, waar we al goed spel lieten zien, maar we beide keren van verloren. Toch hadden we veel vertrouwen in deze wedstrijd, omdat we de laatste weken een stijgende lijn laten zien en we er alles aan wilden doen om deze lijn voort te zetten.

Waar we bij de vorige wedstrijden al snel tegen een achterstand aankeken, begonnen we deze wedstrijd ijzersterk. We konden Alterno al snel serverend onder druk zetten waardoor zij achter de feiten aan liepen. Zelf vertoonden we heel degelijk spel, waarbij we weinig fouten maakten en de pass goed lag. We wisten deze set dan ook te winnen met 20-25. De tweede set ging lang gelijk tegen elkaar op. Alterno maakte minder fouten en wij konden ons goede spel van de eerste set doorzetten. Er zaten dan ook lange en mooie rally’s tussen. Wij wisten ook deze set te winnen met 22-25.

Het gaf een goed gevoel dat we met 0-2 voor stonden, alleen zou het allemaal nog mooier zijn als we een keer de volle drie punten konden pakken. Dit zat er met het spel dat we speelden ook zeker in. De derde set werd een hele spannende set waarbij beide partijen vochten voor de punten. Op een gegeven moment stonden we op matchpoint, één punt verwijderd van de winst. Helaas werd dit punt niet verzilverd en ook de andere twee matchpoints die we hadden niet… we verloren met 29-27. Dit was heel erg zuur, omdat we er zo dichtbij zaten.
Toch lieten we ons niet kennen en gingen we er de vierde set weer vol voor. Alterno zette ons in deze set serverend meer onder druk. Wij keken deze set lang tegen een achterstand aan. Tot 24-21, toen wisten wij het tij te keren en kwamen we weer helemaal terug tot 24-24. Dit keer kregen beide partijen een aantal kansen om de set naar zich toe te trekken. Helaas wisten wij niet op het juiste moment het winnende punt te maken en won Alterno ook deze set met 31-29.

De vijfde en beslissende set werd gespeeld. Je kon merken dat Alterno door de terugkomst in de wedstrijd veel vertrouwen had gekregen. Dit vertrouwen misten wij een beetje. We wisten deze set wel nog knap tegenstand te bieden, maar werd helaas met 15-12 verloren. Na afloop baalden we flink (en nog steeds) dat we onszelf niet hebben beloond voor het goede spel dat we hebben laten zien. We zaten zo dichtbij die drie punten en dan is zo’n 3-2 verlies extra zuur. Toch kan na deze wedstrijd geconcludeerd worden dat ons spel steeds beter wordt. Dit geeft dan ook vertrouwen voor de volgende wedstrijd thuis tegen Eurosped, waar we hopelijk wel onszelf kunnen belonen met de volle punten!!