Wedstrijdverslag 11-3 Dames 2

Zaterdag 11 maart stond er weer een wedstrijd op het spel voor ons en vandaag ging de reis naar Horn. Inmiddels hebben we al 2 wedstrijden tegen hen gespeeld, een oefenwedstrijd en een thuiswedstrijd waarvan we de thuiswedstrijd met 4-0 werd gewonnen. Eenmaal aangekomen in Horn konden we, nadat we de B2 hadden aangemoedigd, beginnen met onze eigen warming-up. Er werd ons al verteld door Rob dat we absoluut niet mochten denken dat we hen zomaar konden verslaan, dus we gingen ervoor. En dat was in de eerste set al te merken, we maakte punt na punt, er waren veel mooie rally’s (die af en toe ook door hun werden gewonnen…) en uiteindelijk werd deze set met 18-25 gewonnen! Op naar set 2, hopelijk ging die net zo goed als set 1, maar dat viel ons al snel tegen. De tegenstander kreeg te horen van de coach dat ze harder moesten knokken en wij kakte in doordat veel lange rally’s telkens door hun werd gewonnen. Na een mooie service reeks van Daphne kwamen we nog aardig dichtbij, maar helaas werd deze set verloren met 23-25. Normaal is de derde set een mindere set, maar in dit geval werd ons op het hart gedrukt dat we alles moesten geven en ook wij zelf waren niet tevreden met nóg een set verliezen tegen de nummer 9…. Dus we gaven alles en dat werd beloond! Net zoals in de vorige sets veel lange rally’s maar nu werden ze gewonnen door ons en dat gaf een heel andere sfeer. Horn wisselde in de laatste punten nog een nieuwe serveerster erin, maar hier wisten wij goede raad mee. We brachten mooie passes naar de spelverdelers waardoor na een prachtige set-up de ballen mooi afgemaakt werden. Een spannende set die werd gewonnen met 22-25! In set 4 gebeurde allerlei dingen die niemand verwacht had, Horn maakte veel fouten en onze aanvallen werden op de plekken gespeeld waar zij geen raad mee wisten. In de door Horn aangevraagde time-out werd ons voorgesteld om hen te verslaan met een eindstand onder de 10 en dat gingen we proberen. Dit is ons helaas niet gelukt: 12-25. Een verdiende 1-3 winst voor ons dus! Nu hebben we 2 weken rust en gaan we hard trainen voor (hopelijk) de derde plek!