Wedstrijdverslag 14 april Dames 4 en Dames 5

Zaterdag 14 april vond er een soort kruisbestuiving plaats tussen D4 en D5. Vanwege werk en zwangerschap (jullie mogen zelf bedenken wat bij welk team hoort) waren er in beide teams “tekorten”. Zodoende stonden er voor sommigen van ons 2 wedstrijden achter elkaar op het programma. Net zoals in onze “jonge jaren” was dat zonder verlies van focus in beide wedstrijden geen probleem.

Voor Dames 4 stond de wedstrijd tegen de al bekende kampioen Avoc D3 in Horst op het programma. Als goede nummer 2 in de poule was er gezorgd voor een vloeibaar felicitatiecadeautje. Na een verloren eerste set met 25-15 was een peptalk van Sandra net dat wat nodig was. Verliezen tegen de kampioen oké …maar niet op deze manier.
Gelukkig werd er gehoor aan gegeven en met prima service van Lyan, gevarieerde set-ups van Anneke en korte tikballetjes over het blok van Nicole ging het de goede kant op. Avoc benutte de time-outs, maar wij de kansen. Daniëlle zorgde voor mentale ondersteuning en Kelly zocht de gaten in de hoeken op. Een verdiende 16-25 stond op het scorebord. In de derde set slopen er helaas net te veel eigen fouten in: 25-21
Met goede aanwijzingen van Sanne, aanvallen van Angelique, set-ups van Merel en verdediging van Britt was de toon gezet in de vierde set en de voorsprong werd niet meer uit handen gegeven. Met 19-25 was de stand in sets weer gelijk. In een snikhete sporthal kregen we bijna spijt van de weggegeven drankjes en moest Avoc werken voor de punten. Door een 15-7 stand gingen er 2 dik verdiende punten in 1 auto mee naar Weert.
De andere auto reed naar America waar Dames 5 op bezoek ging bij Avoc D5. Na een prima warming up, wat voor sommigen een cooling down was wat betreft de temperatuur, moest helaas gewacht worden op de scheidsrechter. Gelukkig kon er daarna toch begonnen worden. Een eerste set die niet de schoonheidsprijs verdiende maar wel met 25-27 werd gewonnen. In de tweede en derde set was het verschil in niveau duidelijk. Service druk en de gedachten dat alles in deze kleine gymzaal (déjà vu aan De Burcht) in valt, zorgde ervoor dat
de verdediging goed verzorgd was, zodat met prima aanvallen de punten bijna vanzelf kwamen. 12-25 en 6-25. De vierde set ging gelijk op. Er zat 100 jaar ervaring op de bank en of het daar aan lag of door de mindere pass in het veld helaas verloren we met 25-22 de laatste set. Ook na deze wedstrijd gingen er dus weer punten mee naar Weert.
Volgende week zaterdag spelen zowel dames 4 (17 uur) als dames 5 (15 uur) hun laatste thuiswedstrijd in Aan de Bron en gaan dan op zoek naar de laatste te verdienen punten.