Wedstrijdverslag 17-2 Dames 5

Soms begint de voorbereiding van een wedstrijd al heel vroeg. Gaandeweg de week leek D5 wel wat weg te hebben van “de 10 kleine negertjes” (al zijn we dan met 9 vrouwen). Maar met een geplande vakantie, een gebroken pink, verplicht werk en een vervelende griep hadden we op vrijdag ineens nog maar 5 speelsters voor de uitwedstrijd van zaterdag 17 februari tegen Accretos D2. Gelukkig heeft de jeugd de toekomst en in dit geval ook 2 “vroege” thuiswedstrijden zodat Kim en Elisa met ons mee konden richting Neer. Waarvoor hartelijk dank! Zij hielden zich prima staande in onze wedstrijd tegen de koploper in de poule. We begonnen heel sterk en pakten brutaal een voorsprong (6-10) door harde aanvallen van Kim, killing blocks van Nicole, goede verdediging van Flore en prima geplaatste ballen van Kristel. Halverwege de set kwam Accretos dichterbij (13-13) en met meer servicedruk liepen ze snel weg en haalden ze de set binnen met 25-19. In de tweede set bleef Sandra gevarieerd set-uppen zodat Daniëlle vanaf “achterover” kon scoren en Elisa zonder schroom de ballen hard over het net kon slaan (12-16). Door de tegenstander onder druk te houden met een goede service en gevarieerd spel hielden we de voorsprong vast en wonnen we de set met 20-25. Ook al speelden we goed in de derde en vierde set, Accretos liet zien waarom zij bovenaan staan. Met net wat meer aanvalskracht en een goede verdediging aan hun kant liepen we in deze sets meteen tegen een achterstand aan en verloren we beide met 25-15. Toch overheerste het gevoel van een prima, sportieve, gezellige en leuke wedstrijd. Dus fris gedoucht, met een grote grijns, opgeheven hoofd en een dik verdiend punt reden we terug naar Weert.