Wedstrijdverslag 22-4 dames 2

Afgelopen zaterdag speelde dames 2 haar laatste competitiewedstrijd van het seizoen 2016/2017. Dit was voor ons de kans om ons te verzekeren van de derde plek op de ranglijst. De tegenstander was Ledub 4 uit Budel. In de allereerste wedstrijd van de competitie werden we nagenoeg kansloos met 3-1 naar huis gestuurd. Dus we hadden de kans voor revanche.

Tijdens het inspelen zagen we dat Budel zich kennelijk versterkt had voor deze wedstrijd, met de bedoeling enkele punten mee naar huis te nemen. Met heren 1 aan onze zijde begonnen we vol goede moed. In een aanvankelijk gelijk opgaande eerste set wist Budel ons steeds bij te houden en af en toe ook een kleine voorsprong te pakken, doch door enkele sterke servicebeurten sloten we met 25-21 af. De tweede set verloren we met 23-25. We speelden af en toe slordig en Ledub strafte dat meteen af. Op de naar de derde set, het zou toch niet zo zijn dat we aan het kortste eind gingen trekken. Halverwege deze set stonden we 8 punten achter en het publiek begon zich zorgen te maken. Met enkele goede fases trokken we de stand gelijk. Het einde van de derde set was toch nog spannend alhoewel wij voelden dat het ging lukken. Onze trainer had de time-outs gebruikt en de puntjes op de i gezet. Uiteindelijk trokken we deze set nog vrij simpel met 26-24 naar ons toe. De vierde set was de weerstand van Ledub gebroken. Al snel speelden we deze set met 25-15 uit. Gelukkig kwam ons eigen spel weer terug en het liep weer zoals we op de trainingen al zo vaak hadden laten zien. Wij zijn blij met onze derde plek op de ranglijst, een plek waar het lang niet naar uit had gezien. De eerste seizoenshelft hadden we vaak moeite om de tegenstander te pareren, maar gaandeweg is de service onze sterkste kracht geworden. Ook de aanval door het midden won aan kracht en scoorde steeds meer. Al met al was het een seizoen om trots op terug te kijken. We kijken al uit naar het volgende seizoen.