Wedstrijdverslag 7-10 Dames 2

Wedstrijdverslag Prismaworx VC Weert Dames 2 tegen VC Fortutas Dames 2

Afgelopen zaterdag 7 oktober stond alweer de derde wedstrijd voor de boeg tegen VC Fortutas dames 2, of 3, of 1 of zo. Het zou een verassing worden tegen wie we het precies op gingen nemen. Dus met een voorbereiding alsof we tegen dames 1 moesten spelen, waren we klaargestoomd voor de wedstrijd. Fortutas is een bekende tegenstander voor de meeste van ons, dus we kenden hun spel al een beetje. Het leek dus een voordeel te zijn maar zij hadden ook behoorlijk wat voordeel… We moesten namelijk ontzettend wennen aan het donkere licht in de zaal en er leken wel 1800 lijnen op de vloer te staan. Maar goed, nadat we genoeg geklaagd hadden konden we met de wedstrijd beginnen.
En HOE! De eerste set zaten we er goed in. We begonnen gelijk op, maar maakten al gauw een grote voorsprong. De service van Lieke was te sterk voor onze tegenstander en zo haalden we ons eerste punt vrij gemakkelijk binnen met 25-9.
We konden het nu niet maken om een punt te verliezen. Toch leek het niet al te makkelijk te gaan in de komende sets. Opnieuw begonnen we de set goed, maar Fortutas bleef ons op de hielen. Uiteindelijk bleven we ze voor en werd het 25-18.
De derde set staat erom bekend dat die nog wel eens tegen kan vallen en zo ook in ons geval. We begonnen met een achterstand en deze haalden we pas tegen het einde echt bij. Ons blok werd langzamer en tikken werd zowat onmogelijk door het 1 meter 85 lange blok van Fortutas. Het werd nog spannend, maar binnen de 20 waren wij toch beter; het werd 25-20.
We moesten en zouden met 5 punten naar huis gaan. We wonnen in de laatste veel punten, maar de sfeer wilde er helaas niet echt in komen. Gelukkig waren er dan van die harde smashes van Nina, waardoor we wisten dat het niet anders kon dan dat we ons doel zouden behalen. And so we did! De laatste set werd nog 25-18 en dus kwamen die 5 punten heerlijk binnen. We konden zélfs nog even genieten van een eerste plaats op de ranglijst, totdat de rest van de punten waren doorgevoerd. Voorlopig zijn we ook nog wel even tevreden met een tweede plaats, maar daar hopen we dit seizoen verandering in te brengen!

Volgende week hopen we weer door te knallen; dan spelen we weer een wedstrijd aan het thuisfront tegen de voor ons welbekende Revoc/VCB Dames 1, om 17.00u. Daar verwachten we uiteraard weer veel supporters (met onze trouwe supporters van afgelopen zaterdag hadden we trouwens 3 dubbel zo veel publiek als onze tegenstander, wat we zeeeer waarderen!!). Tot dan!