Wedstrijdverslag D1

Op zaterdagmiddag 23 november stond de wedstrijd tegen Fyrfad DS1 in Maastricht op de planning. Uitgerust, voorbereid en vol goede moed gingen we de wedstrijd in.
We waren gebrand om te winnen. Door een goede service reeks stonden we in de eerste set al gelijk met 6-1 voor. We zaten lekker in ons spel en gingen voor iedere bal. Fyrfad had flink wat aanvalskracht aan het net staan. Hierdoor heeft Fyrfad tijdens de wedstrijd flink wat punten kunnen scoren. Ook de spelverdeelster van Fyrfad wist precies wat ze moest doen om ons blok te verrassen. Onze voorsprong werd ingehaald. We hebben geknokt maar hebben de eerste set moeten afgeven met 25-21
Tijdens de tweede set zagen we weer nieuwe kansen. Puntje voor puntje gingen we ervoor. Fyrfad had een harde en diepe service. Met momenten was het lastig deze onder controle te krijgen. Hierdoor konden we te weinig gebruik maken van onze sterke middenaanval. Doordat veel via de buitenkanten gespeeld werd, hadden onze aanvalsters een flink blok voor zich. Het was lastig om hierdoorheen te komen. We liepen gelijk op maar ook deze set hebben we helaas moeten afgeven met 25-22.
We stonden nu met 2-0 achter. We moesten nu alles op alles zetten om punten mee naar huis te kunnen nemen. Wederom weer een goede servicereeks vanuit onze kant. We namen risico zowel met de service als met de aanval. Het ging gelijk op en het was ontzettend spannend. We scoorden mooie punten vanuit het midden en vanuit de buitenkanten werd er ook flink op los geslagen. Dit gaf ons als team vertrouwen waardoor ieder de concentratie goed kon behouden en we flink wat puntjes konden pakken. Door de sterke aanval, het grote blok en het snelle spel van Fyrfad werden we met momenten uit ons spel gehaald. Het ging gelijk op en we vochten voor iedere bal. Helaas verloren we deze set met 27-25. Het stond 3-0 voor Fyrfad.
Tijdens de laatste set leek het alsof de enorme druk van onze schouders af was. We speelden ons eigen spel en het ging lekker. We hadden een flinke service druk die Fyrfad maar nauwelijks onder de knie kreeg. Fyrfad kwam deze keer flink onder druk te staan door een grote voorsprong die we hadden gemaakt. We wonnen deze set met maar liefst 25-10. Eindstand: 3-1.
We hebben alles gegeven maar helaas geen punten mee kunnen pakken naar Weert. Aanstaande maandag 25-11 staat de wedstrijd tegen de nummer twee: Sittardia DS 1 op het programma. We gaan hier vol goede moed naartoe en zullen alles op alles zetten om een aantal puntjes mee te kunnen nemen naar huis!