Wedstrijdverslag D1

Wedstrijdverslag dames 1 – 7 december

Na afgifte van de Dyson op moesel, wisten we het zeker: deze wedstrijd gaan we winnen!
Om 14.30 uur startte de wedstrijd tegen de koploper Stravoc bij ons in het mooie Aan de Bron. Voorafgaand werd er eerst nog lekker ingespeeld en gingen her en der de heupjes los op oude hits van Ronnie Flex. Nog even een balletje inslaan om de tegenstander alvast een voorproefje te geven van wat wij in huis hebben, en jawel; daar gingen we.

In set 1 was het al meteen spannend, het liep gedurende de set erg gelijk op en beide partijen wisten goede punten te scoren. Een blokje hier en een verdediging daar, het kwam allemaal aan te pas. Tot het einde toe bleef het spannend maar wist Stravoc net dat puntje extra te pakken waardoor de eindstand 25-23 werd.
Oké nu dan set 2! We wisten dat het erin zat en dat we weldegelijk gelijkwaardig mee konden draaien. Dan maar weer opnieuw proberen, maar net als in de eerste set was het helaas net niet genoeg om deze te winnen. Eindstand wederom 25-23 voor de dames van Stravoc.
Ja dit betekende maar 1 ding: nog 3 sets te gaan. En ja hoor daar gingen we! De luxe band met vlaggendecoratie die op de tribune zat werd langzaam stiller toen de ballen bij Stravoc om de oren vlogen. Veda en Sophie scoorden volop en ook liep de service een stuk beter met als eindstand: 25-16 voor ons!
In set 4 liepen we achter de feiten aan en ontstond er een behoorlijke achterstand. Maar als het niet aan de fantastische invalstraining van Rob heeft gelegen, dan weet ik het ook niet meer: we gooiden het roer compleet om en kwamen weer lekker terug in ons spel. Met de nieuwste kraker in gedachte speelden we door en jawel: 2-2 met een set uitslag van 26-24 voor ons. En dat betekende maar 1 ding:
We doen er niet 1, we doen er niet 2, we doen er niet 3, we doen er niet 4, we doen er 5 5 5!! Goh je had onze dansmoves moeten zien toen deze kraker langs de kant werd gezongen (he Fleur).
Setje 5 moest dan ook maar naar ons gaan! En ja hoor dat flikten we gewoon met een mooie uitslag van 15-13. Hoppa! Een overwinning was binnen.
Kortom: een spannende wedstrijd waar goed op geproost werd met een wijntje (of 4).
Aankomende week spelen we de laatste wedstrijd van dit jaar tegen Ledub ds 3. Wederom in Aan de Bron om 14.30 uur! Be there.