Jongens wat een weelde! Vanuit 3 windrichtingen kwamen wij met 9 personen aan in Stramproy, voor onze wedstrijd tegen Stravoc D5. In de gelederen hadden we: uitgeruste vakantiegangers, bijna genezen blessures, altijd frisse spelers, een hardhorende dame, goed opgewarmde spieren en heel veel zin en enthousiasme. We waren erop gebrand om de wrange nasmaak van de afgelopen wedstrijden weg te spoelen. Dit deden wij niet alleen met een roze bidon waar WATER inzat, maar ook met inzet en teamspirit.
Vanaf de eerste set hielden we de service goed, konden we zelf aanvallen en werd er ook goed verdedigd. Natuurlijk vielen er wel eens wat ballen op de grond, maar met een voorsprong op het scorebord speelt het altijd lekker en konden we ons af en toe een foutje veroorloven. De grond bewoog als de bank zich warm sprong (fijn zo’n houten vloer) en de yells schalden door de zaal (de akoestiek was prima). Met een sociaal wisselbeleid zodat iedereen maar 1 setje op de bank zat (dat heb je met gelijkwaardige speelsters) en een bijna betere coach (wij duimen allemaal voor snel herstel) was het met recht teamwork. Dit resulteerde in setstanden van 10-25, 13-25, 18-25 en 20-25. We kunnen het nog!
Was het dan allemaal halleluja? Ach, als we toch wat willen noemen omdat we anders niks te trainen hebben: in de vierde set waren er te veel service fouten, de 3 meter aanval is nog niet helemaal “ingeburgerd” en de diagonaal wil vast wat meer aanvallen. Dus op naar volgende week waar we de goede lijn willen voortzetten als Fortutas D2 op bezoek komt.
Met 5 punten uit ons “voorprogramma” reden wij weer terug naar Weert, waarna we meteen op een gezellig, volle tribune Dames 2 konden aanmoedigen die ook tegen Stravoc speelden. Zij pakten heel knap een puntje en misschien had er nog meer ingezeten (of dat afhankelijk was van hun roze bidon laten wij in het midden).