Wedstrijdverslag D4

Ruim op tijd kwamen wij op zaterdag 19 oktober aan in Reuver. Zodoende konden wij nog een kleine delegatie “voormalig VC Weert leden” aan de slag zien in en rondom het veld bij Revoc H1. Wij waren voornemens om meer dan het ene punt wat zij haalden mee naar Weert te nemen. Helaas maakten we deze week weer een versie van “de 10 kleine negertjes mee” en begonnen wij, door blessures/vakantie/herstel en andere niet onder uit te komen bezigheden, met 6 speelsters en een vrijwillig meegaande coach aan de wedstrijd tegen Revoc D2. We hadden zelfs “eigen publiek” doordat er 2 mensen doorschoven op de tribune van de ene wedstrijd naar de andere. Waarvoor dank!

We begonnen voortvarend en namen een 6-10 voorsprong. Toen kregen we ineens een “oh jee” moment, we stonden namelijk niet zo in het veld als in het ingevulde dwf formulier. Dit leidde soms tot rare opstellingen en moesten wij onze multifunctionaliteit weer laten gelden. Maar dit was geen probleem omdat we de wedstrijd al waren begonnen met een diagonaal en midden op buiten. En een set-upper op midden, zodat alle posities bezet waren. Met wat heen en weer geschuif haalden we de set toch knap binnen met 22-25.
De tweede set ging makkelijk. Allemaal op onze plek waar we bedoeld waren en het ene na het andere punt werd binnengehaald, 10-25.
Helaas konden we dit niet doorzetten in de derde set. We keken meteen tegen een achterstand aan. We bleven vechten maar te veel eigen fouten zorgden voor 25-19.
Iedereen was er zich van bewust dat ze de vier sets vol moesten maken. Voor de wedstrijd was er een moment van “zen”, tijdens de wedstrijd was het soms wat stiller: alle energie wilden we ten volle gebruiken om de vierde set binnen te halen. Een goede start met 6-10, spannend werd het bij 17-18, met 23-23 kon het beide kanten op. Maar een vijfde set dat was toch echt niet de bedoeling wat ons betreft. Met alles wat we nog in ons hadden: snoekduiken, uitschuifbare armen, bijna onmogelijk gehaalde ballen en doorgaan als de tegenstander denkt dat ze het punt al gewonnen hebben. Het hielp zodat er 24-26 op het scorebord kwam. Dus na de wedstrijd een voldaan gevoel en met 4 punten richting Weert.