Wedstrijdverslag dames 2 4-11

20 gewonnen sets op rij!

Met al 16 gewonnen sets op rij, wilden we ook afgelopen zaterdag weer een 4-0 winst pakken. Maar met een 6de plaats voor Grashoek mochten we dit zeker niet onderschatten. De tactieken werden besproken: afwisseling in de aanval, tikballen in het midden, servicedruk hoog houden, enzovoorts. Tijdens het inslaan lieten we de tegenstander onze krachtige aanvalsmogelijkheden en de strakke services zien. Wij waren goed warm en het trouwe publiek zat klaar, de wedstrijd kon beginnen!

In de eerste set maakten we het tegenstander vooral moeilijk met onze services. Een aantal reeksen zorgen ervoor dat we op een ruime voorsprong kwamen. Tikballen op 4 meter in het midden en aanvallen vanuit buiten op mid-achter zorgden ervoor dat we de tegenstander achter ons lieten. Tegen het einde van de set kwam er meer weerstand vanuit de andere kant van het net. Maar wij lieten ons niet tegenhouden. Een aanval op buiten … 23-16, een aanval op midden … 24-16, en weer een aanval op buiten …25-16! De eerste set was binnen! Vol goede moed op naar de tweede set.

In de tweede set zetten we de tactieken voort uit de eerste set. In tegenstelling tot de eerste set liep het spel nu gelijk op tot 17-17. Er moest nu iets gebeuren. Service goed houden en knallen met die ballen! 20-17, nog 5 punten te gaan. Even leek Grashoek weer gelijk te komen, maar de laatste drie aanvallen op buiten leverden ons de winst op de tweede set, 25-20.

De derde set begonnen we gelijkwaardig met Grashoek. Een aantal fouten zorgden ervoor dat we geen grote voorsprong konden pakken. Dit wedstrijdbeeld veranderde na een aantal goede services vanuit onze kant. Er kwamen weinig aanvallen terug vanuit Grashoek en onze voorsprong breidde zich steeds meer uit. Als we de kans kregen om aan te vallen, maakten we het af. Nu was het een kwestie van de set rustig uitspelen. Het laatste punt vereiste nog even de nodige concentratie. De set eindigde in 25-16.

Met een 3-0 voorsprong in sets gingen we de vierde set in. Uitgaande van de vorige sets mochten we deze niet verliezen. Koppie erbij dus! De set begon met mooie aanvallen aan beide kanten van het net. Grashoek pakte zelfs even een kleine voorsprong, maar dat duurde niet lang. Tikje hier, blokje daar, strakke service en we hadden onze voorspong weer te pakken. Deze breidden we steeds meer uit richting het einde van de set, welke eindigde in 25-17. De 4-0 winst is binnen!

Op dit moment staan we op de eerste plek met 26 punten uit 6 wedstrijden. Volgende week spelen we uit tegen Ledub DS 4 om 19:00u. Ledub DS 4 staat op plek 3 met 19 punten uit 6 wedstrijden. Ons doel is om onze winstreeks hier voort te zetten en daar gaan we deze week weer hard voor trainen!