Wedstrijdverslag Dames 2 za 30 sep

Zaterdag 30 september speelden wij tegen Tupos Dames 2. We hadden er allemaal zin in. De eerste thuiswedstrijd van het seizoen en de tribune was goed gevuld.

We begonnen de eerste set met een paar punten achterstand maar daarna pakten we de draad goed op. Onze service was goed, waardoor we Tupos behoorlijk onderdruk konden zetten. Een lekkere aanval hier en daar door de goede passing en we wonnen deze set met 25-13. Dit gaf ons een goed gevoel!

Op naar de 2e set. Dit was de beste set. De service van ons zorgde voor veel slechte passes bij Tupos, veel zogenaamde ketsers aan de overzijde waren het gevolg. Deze set wonnen we met 25-9. Onze servicedruk lijkt t.o.v. het vorige seizoen toch groter te zijn.

De 3e set is altijd het gevaarlijkst voor ons. Deze set verliezen we vaak door een gebrek aan nalatende concentratie. Kort bleek dit het geval te zijn, de concentratie en het spelniveau zakte weg. Dus de opdracht kwam van onze coach om dit vast te houden. Dit gebeurde ook en de derde set ging met 25-13 wederom naar ons.

Het beloofde een vluggertje te worden. De eerste vijf punten stonden er aan te komen. Elke speelster kreeg haar moment. Ons team is namelijk uitgegroeid van acht naar tien speelsters. Eline is weer terug na haar stage in de US en Inge is naar ons doorgestroomd en heeft zich goed aangepast. Ook de vierde en laatste set trokken we makkelijk naar ons toe, het werd 25-15. Geen moment kwam onze 4-0 overwinning in gevaar. Dit seizoen zijn we sterker begonnen dan het vorige. In Melderslo, onze eerste wedstrijd, had er voor ons meer ingezeten. Minimaal een punt extra. Maar het seizoen is nog lang en we maken ons al weer op voor de volgende tegenstander namelijk: Fortutas DS 2 volgende week om 16.00 uur in Nederweert.