*|MC:SUBJECT|*
Nieuwsbrief 5
28-10-2017
INHOUDSOPGAVE ......
Titel: 'Van Indian Summer naar een succesvolle zaterdag
Afgelopen weekend speelden DS 4, MB2 en D1 thuis in Aan d'n Bron, de hal was de gehele week voorverwarmd door de Indian Summer die over Nederland trok. Met als kers op de taart een rode zon, veroorzaakt door een mix van Saharazand en bosbranden in Portugal. DS 4 en de MB2 lieten zich hier niet door uit het veld slaan, en wonnen respectievelijk met 4-0 en 3-1 in eigen huis. Ook MB1 en DS 3 wisten met dezelfde cijfers in dezelfde volgorde te winnen in wat voor MB1 de derby der derby's was in Nederweert. DS 3 liet in Grashoek zien dat in deze fase van het seizoen het gras in Weert toch echt groener is! Dit weekend staat er weer een vol volleybalprogramma op het menu, dus genoeg te beleven: 'komt dat zien/spelen/beleven'! Bij zijn is meemaken!
Onze excuses dat de nieuwsbrief iets later is. Volgende week zal de nieuwsbrief iets specialer zijn met heel goed en mooi bestuurlijk nieuws en ook over de invulling van de pr commissie waarschijnlijk

 

Tel- en fluitschema 

Beste leden,

Wat is een wedstrijd zonder tellers en scheidsrechters? Precies, geen wedstrijd! En omdat we niet alleen maar voor spek en bonen volleyballen, volgt hierbij de nieuwste versie van het tel- en fluitschema.

 

Met vriendelijke groet,

De scheidsrechtercommissie

                 

Grote clubactie


 

De Grote Clubactie is weer in volle gang. Ook onze leden gaan langs de deuren om zoveel mogelijk loten te verkopen. Wil je loten kopen maar is er niemand van de vereniging aan de deur geweest? Niet getreurd, ga naar https://clubactie.nl/actie/IrmatoVCWeertVCB1, bestel je loten en steun daarmee de vereniging.
Jeugdleden die geen lotenboekje hebben ontvangen maar wel graag een bioscoopbon willen verdienen (bij verkoop van tenminste 15 loten) kunnen een boekje vragen via cmv@vcweert.nl<mailto:cmv@vcweert.nl>

 Korte berichten en wedstrijduitslagen en programma
  • Wij als dames 2 roepen iedereen op om een teamfoto te maken. We hebben een mooie site, maar er ontbreken nog enkele (sterren)teams. Het wordt tijd om onze nieuwe tenues aan de buitenwereld te showen! Dus, maak een mooie foto, mail hem naar pr@vcweert.nl en zij zorgen voor de rest.
  • Even voorstellen: Meisjes C1:
  •  
  • Deze nieuwsbrief is er voor alle leden, ouders, vrijwilligers en geïnteresseerden. Je kunt je eigen instellingen aanpassen hoe je hem wilt ontvangen, maar ook kun je je hiervoor uitschrijven. Gebruik hiervoor de linkjes onderaan deze nieuwsbrief. Als je je uitschrijft loop je natuurlijk wel je kans dat je belangrijke informatie mist die je als lid wel moet weten (programma's, wijzigingen etc).
  • Uitslagen afgelopen Weekend:          
    VC Fortutas MB 1 PrismaWorx VC Weert MB 1 0-4
    Grashoek DS 3 PrismaWorx VC Weert DS 3 1-3
    PrismaWorx VC Weert DS 4 Asterix DS 2 4-0
    PrismaWorx VC Weert DS 5 Olsredlem DS 3 1-3
    PrismaWorx VC Weert MB 2 S'62 MB 2 3-1
    Fit & Fysio/VC Limac MA 1 PrismaWorx VC Weert MA 1 4-0
                                                              
  • Wedstrijdprogramma komend weekend  28 en 29 oktober        
    13:00 PrismaWorx VC Weert MA 2 Livoc Liessel MA 1 Aan de bron, WEERT
    13:00 PrismaWorx VC Weert MC 2 Accretos MC 2 Aan de bron, WEERT
    14:45 Flamingo's'56 MC 1 PrismaWorx VC Weert MC 1 Pica Mare, GENNEP
    15:00 PrismaWorx VC Weert MA 1 Fit & Fysio/VC Limac MA 1 Aan de bron, WEERT
    15:00 PrismaWorx VC Weert HS 1 VCE/PSV HS 1 Aan de bron, WEERT
    15:00 PrismaWorx VC Weert MB 1 Ledub MB 1 Aan de bron, WEERT
    16:00 VC Patrick MB 1 PrismaWorx VC Weert MB 3 In de Bandert, ECHT
    16:30 Peelpush MB 2 PrismaWorx VC Weert MB 2 De Korref, MEIJEL
    17:00 VC Athos '70 DS 3 PrismaWorx VC Weert DS 5 De Kruisweide, SEVENUM
    19:00 Peelpush DS 4 PrismaWorx VC Weert DS 2 De Korref, MEIJEL
    19:00 VC Athos '70 DS 4 PrismaWorx VC Weert DS 4 De Kruisweide, SEVENUM
    09:30 S'62 N4 1 PrismaWorx VC Weert N4 2 Aan de bron, WEERT
    10:00 PrismaWorx VC Weert N5 2 VC HERO N5 1 Herteheym, HERTEN
    10:00 PrismaWorx VC Weert N4 2 Hovoc N4 1 Aan de bron, WEERT
    10:00 VC Athos '70 N4 3 PrismaWorx VC Weert N4 1 Aan de bron, WEERT
    10:30 BVC Holyoke N4 1 PrismaWorx VC Weert N4 1 Aan de bron, WEERT
    11:00 HORNERHOF/HHC N5 2 PrismaWorx VC Weert N5 2 Herteheym, HERTEN
     
    19:30 Nering Bögel VC Weert DS 1 VC Sneek DS 1 Aan de bron, WEERT
                 
Wedstrijdverslag NeringBögel VC Weert Dames 1
  • Image may contain: 3 people, people playing sports and basketball court

    'FAST te gast en meer standvast'

    Aan het eind van een 'Indian Summer' en voor velen herfstvakantie speelden wij zaterdag onze tweede thuiswedstrijd met als tegenstander FAST. Een betere wedstrijdvoorbereiding dan een wandeling in de zon van station Weert naar Aan de Bron (de rest van dit verslag zal niet in rijmschema zijn) bestond er niet. De ballen strak opgepompt, de tribunes gelakt en de lijnen gepoetst. Niet te vergeten: onze nieuwe sokken waren ook present en moesten en zouden gedragen worden, dus in de kleedkamer was het nog een heel gepuzzel om lange sokken, braces, kniebeschermers en de 'teamsok' met elkaar te combineren. Het oog wil immers ook wat. Kortom: wij - en het in grote getalen toegestroomde publiek - waren er klaar voor.

    Een peptalk van coach Fred, handtekeningen voor Zonne, onze mini van de week, wat al impliceerde dat we zouden gaan stralen vandaag. Na een nog enigszins ongemakkelijk en ongestroomlijnd verlopende voorstelronde van ballenkinderen, lijn- en scheidsrechters en een 'handjes-geef ritueel' waarin opnieuw meerdere speelsters lichtelijk werden teleurgesteld omdat aan de andere zijde van het net minder speelsters stonden dus er enkele handjes 'gemist' werden konden we van start. Plan: positiviteit, genieten van het spel en puntjes sprokkelen. Zoals volleybalkrant.nl schreef: de stijgende lijn voortzetten. En - hij moet toch nog even genoemd worden - zoals Dirk Kuyt alias 'the mental beast' alias Karin's superheld zei: 'Geloof in het doel dat je wilt bereiken, dan ben je al halverwege'. Te beginnen met de eerste set. FAST ging óntzettend snel van start, en binnen no-time (zeer fast dus, flauw, dit was de laatste), stond er 0-5 op het scorebord. Na een time-out aan onze zijde werd deze achterstand knap omgezet in een stand van 7-5, waarna het tot ver achterin de 10 punten redelijk gelijk op ging. Echter werd het aan de Gennepse kant tegen het eind van de set netjes afgemaakt en bleef er een 20-25 achter op het scorebord.

    Niet getreurd, zoals onze dokter (red: Dokter Eugene, een zeer wijze man) ons had verteld: 'zolang wij de laatste set maar wonnen, was er niets aan de hand'. Dus zo gezegd, zo gedaan. Blijven lachen, blijven genieten en dóórgaan. Over de tweede set ben ik kort. Er lukte weinig tot niets. Passes kwamen niet, en als de pass wel goed lag dan werd het niet afgemaakt. FAST overklaste ons in deze fase van de wedstrijd en knalde met een stand van 12-25 zich naar de 2-0 in set voorsprong.

    Ons plan was níet om de Limburgse meiden aan de andere kant van het net met 3 gemakkelijk behaalde punten huiswaarts te sturen. Dus: 'wíj gaan minder persoonlijke fouten maken', 'wíj blijven uitstralen dat we plezier hebben in het volleyballen' en 'wíj gaan laten zien dat we weldegelijk kunnen volleyballen, beschikken over aanvalspower en lengte, kracht en zelfs wat souplesse in het achterveld'! Dus, reset, en vol goede moed het veld weer in. In set drie hebben we laten zien wat we wilden laten zien, er was meer rust, afspraken werden geslaagd uitgevoerd en er werden balletjes van de grond gehaald. Echter was het ook in deze set weer een grote schommeling in series waarin we goed spelen, en series waarin we punt na punt na punt onnodig laten liggen of weggeven.

    Conclusie: er worden stapjes voorwaarts gemaakt, maar het gaat gestaag en niet zo FAST (toch nog een flauw grapje) als de andere dames aan het net.

    ADD 1: Kuyt moet ons een training komen geven over 'leer geloven in je doel', al neemt Karin deze rol tot nu toe eigenlijk ook al perfect op zich.
    ADD 2: Aan positiviteit in en buiten het veld ontbrak het gisteren niet, die lijn gaan we zeker voortzetten.
    ADD 3: Er komen nog 3 wedstrijden aan komende 1,5 week, waarin we wedstrijd voor wedstrijd gaan voor weer een stapje vooruit en zo gewoon in ons tempo richting de eerst dik verdiende punten af stevenen.

    We blijven ervoor knokken, en we schrijven het toch nog maar eens op: het geloof is er écht wel dat we een mooi seizoen gaan draaien dit jaar en dat er nog veel mooie, leuke en leerzame wedstrijden aan gaan komen.

    Woensdag spelen we in Arnhem tegen het TalentTeam, zaterdag krijgen we de dames uit Sneek op bezoek in Aan de Bron en op woensdag 1 november graag alle supporters op post voor de derby der derbys tegen Peelpush. Kortom: een mooi programma dat we tegemoet gaan de komende weken! Wij stomen ons er klaar voor, fysiek en mentaal, doen jullie mee?

    Liefs, namens Lieke Vergeer, in ruil voor een flesje rode wijn die uiteraard pas tijdens de kerstreces zal worden ontkurkt (aangezien Dirk Kuyt ons heeft geleerd dat we bereid moeten zijn om ALLES voor het te behalen doel aan de kant te willen zetten).

    Sara Voskuilen (11)
     

    Wedstrijdverslag TalentTeam Papendal - NeringBögel VC Weert Dames 1. Door Maartje van Gestel

    Het eerste punt is binnen.
    TalentTeam Papendal - Nering Bögel VC Weert 3-2 
    (22-25 – 25-21 – 23-25 – 25-15 – 15-13)

    Woensdagavond stond de midweekse wedstrijd tegen de talenten van Nederland in Arnhem op ons programma. Dan weet je van te voren dat de voorbereiding van deze wedstrijd zich voornamelijk in de file afspeelt. Lekker aansluiten op de A2 of A50, luisterend naar de fileberichten. Gelukkig waren we vroeg vertrokken en zodoende op tijd in sporthal Valkenhuizen.
    Nu bleek deze voorbereiding prima te werken op ons als team want we kwamen beter uit de startblokken dan het TalentTeam. Er werd netjes gespeeld, weinig onnodige fouten gemaakt en met prima aanvalsspel resulteerde dat in een 24-18 voorsprong. Toch sloop er vanaf dat moment wat twijfel in het team, maar gelukkig sleepten we met 22-25 de eerste set binnen.

    In de tweede set had de coach van het TalentTeam enkele wijzigingen in zijn team doorgevoerd waardoor het aan de overkant van het net wat beter stond. De blokkering en veldverdediging liep beter en wij kregen steeds meer moeite om de ballen op de grond te krijgen. In deze gelijk opgaande set trok het talentteam aan het langste eind met 25-21. De derde set was een beetje vergelijkbaar met de tweede , alleen waren wij de meest gelukkige op het einde van de set door de set met 23-25 binnen te slepen.
    De vierde set verliep een heel stuk minder goed. Bij de talenten lukte alles zoals enkele services via de netrand en dan weer op de achterlijn. Bij ons ging het steeds minder. Ondanks enkele wissels wisten we de set niet meer te kantelen, 25-15 voor het talentteam.

    Een 2-2 tussenstand en dus onze eerste vijf setter van het seizoen. Het ging tot aan de 10 gelijk op en zeker de 10-10 van Laura Bock is vermeldenswaardig. Vol overtuiging wilde ze de bal erin rammen, maar werd door een van de lange meiden aan de overkant afgeblokt. Echter via het hoofd van Bockie werd alsnog het punt gescoord. De 11-10 achterstand bleek uiteindelijk het kantelpunt in de set. Een geweldige rally met vrijwel onmogelijke reddingen aan beide zijde van het veld, waarbij we een paar keer dachten dat we het punt binnen hadden, resulteerde echter toch in een punt voor de dames uit Arnhem. Vervolgens liep de thuisploeg uit naar 11-14. Met een paar mooie acties kwamen we toch weer terug tot 13-14 waarna het eindelijk toch 13-15 werd.
    Na twee uur hard werken hebben we ons eerste punt binnen. Toch heerst er teleurstelling omdat we het niveau van de eerste set niet vast konden houden. Er had echt meer in gezeten. Wie weet gaat dat aanstaande zaterdag al gebeuren als we weer lekker thuis in Aan de Bron spelen tegen het sterke Sneek.
    Om 19.30 uur begint de wedstrijd. Wij hebben zin om te gaan stunten tegen de dames uit het hoge noorden!

Wedstrijdverslagen

  • Wedstrijdverslag Dames 4
    Zaterdag 21 okt. Speelde wij Dames 4 om 15.00 tegen Asterix dames 2
    Het beloofde een spannende wedstrijd want Asterix staat 2e en wij 1e.
    De eerste set zaten de moters nog vol en gaven we vol gas, er werd veel druk van onze kant gezet en zo wonnen we het eerste setje.
    De tweede set ging parallel met de 1e set en deze wonnen we uiteraard ook.
    Richting het eind van de wedstrijd begon de benzine een beetje op te raken en moesten we wat harder vechten om te winnen. Maar natuurlijk staken we de 3e en 4e set ook in onze zak en wonnen we deze mooie wedstrijd met 4-0 CHAKAA!!!

  • Wedstrijdverslag Dames 5:                                                                                        Zaterdag 21 oktober kwam koploper Olsredlem D3 op bezoek. Deze keer geen “jeugdteam” maar ook een team met veel ervaring (wat aan beide kanten toegejuicht werd ;-)). Helaas was het voor ons allemaal “Net Niet” in deze wedstrijd. In de eerste, derde en vierde set hadden we namelijk: net niet genoeg aanvalskracht, net niet ons eigen spel, net niet een nette service pass, net niet genoeg ballen in het middengat, net niet genoeg service druk en daardoor dus “net niet” genoeg punten voor de setwinst (15-25, 12-25 en 15-25). Gelukkig was er ook een tweede set waar al het bovenstaande wel lukte en het na een voorsprong van 21-16, toch nog spannend werd 21-21 maar we daarna de schouders eronder zetten en met 25-21 toch een punt in Weert hielden. Volgende week rijden wij naar Sevenum om tegen Athos D3 weer meer punten te verzamelen.
  
Sponsorkliks

Vanaf nu is het voor iedereen die PrismaWorx VC Weert een warm hart toedraagt mogelijk om jouw sponsordoel GRATIS te sponsoren.

Ga de volgende keer dat u iets online wilt kopen eerst naar https://www.sponsorkliks.com/  en typ in dat je VC Weert wil sponsoren.

Links boven zie je dan dat je sponsor van VC Weert bent en dan klik je door naar de website waar je iets wil bestellen.
Op de website staat een banner van SponsorKliks. Door op deze banner te klikken verschijnt een overzicht van tientallen webwinkels, waaronder Bol.com, Coolblue en Zalando. Elke aankoop bij een van deze bedrijven levert jouw sponsordoel een commissie op terwijl u zelf dezelfde prijs betaalt, het kost U dus niets extra.

Doe hetzelfde als u uit eten gaat of een pizza wilt laten bezorgen. Via jouw sponsordoel kunt u terecht bij 4.500 restaurants waarbij elke bestelling of reservering geld oplevert.
Zo is sponsoren niet alleen heel gemakkelijk maar nog lekker ook!

 

 

Wij hopen dat u dit bij elke online bestelling wil doen voortaan om de vereniging kosteloos te sponsoren.

 

Bij vragen hoor ik het graag,

Groeten

Joost Verheijden

Schema Ballenkinderen

Hierbij het schema voor de ballenkinderen voor komend seizoen
* Indien je niet kunt, probeer dan zelf te ruilen met iemand die op een andere datum        
staat ingedeeld of iemand uit je team, mocht dit niet lukken bel dan met Cor        
(reserves zijn hier niet voor bedoeld)        
* Heb je met iemand geruild wijzig dit dan op het prikbord        
Geef dit dan ook door aan Cor van Herwijnen        
        
* De reserve dient OOK aanwezig te zijn bij de wedstrijd.        
        
* Kledingvoorschrift: De club zorgt voor een T-shirt, zelf breng je gymschoenen        
een zwarte korte broek mee        
        
Ik hoop dat iedereen komt, zodat we er weer een leuk seizoen van kunnen maken.        
        
Groetjes en tot ziens in de sporthal!        
        
Cor van Herwijnen    csi@vanherwijnen.info    
Mini van de week

Ik ben Nicky van Tilburg, ben 10 jaar en zit in groep 7 bij juf Carla op IKC Leuken.
Ik speel volleybal in team 5.2.
 
Ik heb geen broers of zussen.
Wel speel ik al 4 jaar volleybal.
Door een artikel in de krant ben ik een proefles gaan doen.
Toen vond ik het zo leuk dat ik me heb opgegeven.
Naar de wedstrijden van dames 1 gaan kijken.
Vlogger.
Pizza.
Ik lust heel veel niet, te veel om op te noemen.
Appelsap.
Programma : De Ludwigs.
Muziek : Lil Kleine.
Rode panda, honden en katten.
Ruilen met : Enzo Knol.
Vorig jaar Margit en nu de Lieke’s.
 
 
Activiteitenagenda
NOTEER ALVAST IN DE AGENDA'S: 

Dagen waarop er geen CMV Training is:

Dinsdag 5 december (Sinterklaas)

Zaterdag 23 december (kerstvakantie)

Dinsdag 26 december (kerstvakantie)

Zaterdag 30 december (kerstvakantie)

Dinsdag 2 januari (kerstvakantie)

Zaterdag 6 januari (kerstvakantie)

Zaterdag 10 februari (Carnaval)

Dinsdag 13 februari (Carnaval)

Zaterdag 17 februari (Carnaval)

Dinsdag 1 mei (meivakantie)

Zaterdag 5 mei (meivakantie)

Dinsdag 8 mei (meivakantie)

Zaterdag 12 mei (meivakantie)

 

Op zaterdag 30 juni is de laatste training. We eindigen dan weer met het ouder-kind toernooi.

Instructie DWF

Beste Tellers van VC Weert

Het seizoen is weer begonnen en vanaf dit jaar gaat dit digitaal via je telefoon.

Wat heb je nodig:

Telefoon met de NEVOBO app. Zorg er dus voor dat deze gedownload is en meld je aan bij DWF, onderaan in het menu. hiervoor heb je je NEVOBO relatienummer nodig op je spelerskaart.

Lees de bijlagen even door waarin staat hoe het werkt.

https://www.nevobo.nl/wedstrijdsport/zaalvolleybal/digitaal-wedstrijd-formulier

Handleiding DWF

Stappenplan DWF

 

Groeten Joost Verheijden

Bestuur PrismaWorx VC Weert

Jarig

Floor Bours                         13 oktober
Laura Bock                          15 oktober
Angelique Adriaens             17 oktober
Eline Baetsen                      17 oktober
Sterre Ketelaers                  18 oktober
Daphne Keersmaekers        20 oktober
Stefan Wolter                       21 oktober
Frank Oosterhuis                 21 oktober
Jule Broeders                       22 oktober
Bita Shazari                         25 oktober
Sam Hölzken                       25 oktober
Fae Tullemans                    28 oktober
Eric Sprangers                    29 oktober
Merel Meusen                     30 oktober
Allemaal van harte gefeliciteerd.
BELANGRIJKE CONTACTADRESSEN.
Secretariaat                 : Arjan Meuwissen             secretaris-vcw@vcweert.nl
Penningmeester          : Sharda Kin                       penningmeester-vcw@vcweert.nl
Ledenadministratie      : Nancy Althusius               ledenadministratie@vcweert.nl
Sponsoring                  : Joost Verheijden
                                       Roy Stroek                       sponsoring@vcweert.nl
Technische Commissie: Tjebbe Smit                      tc-vcw@vcweert.nl
CMV-jeugd                   : Simone Kuypers  
                                      Angelique Adriaens           cmv@vcweert.nl
Liefhebberijcompetitie  : Ton de Waal
                                       Fons vd Linden                 info@liefhebberijvolleybalvcw.nl
Wedstrijdsecretaris       : Simone Kuypers               wedstrijdsecretaris@vcweert.nl
Scheidsrechterszaken  : Paul Custers,
                                       Frank Everaerts, 
                                       Ton de Waal                      scheidsrechter@vcweert.nl
Vertrouwenspersoon     : Yvonne Lacroix                vcp@vcweert.nl
PR en Communicatie    : Arjan Meuwissen              pr@vcweert.nl
Kleding                          : Joost en Paul                   kleding@vcweert.nl
Zaalbeheer                    : Simone Kuypers               zaalbeheer@vcweert.nl
Activiteitencommissie    : Nicole Pepels                   acvcweert@gmail.com
Combinatiefunctionaris  : Marloes van Dommelen   marloes@spcw.nl
Copyright © 2017 PrismaWorx VC Weert All rights reserved.
*|IFNOT:ARCHIVE_PAGE|* *|LIST:DESCRIPTION|*

Our mailing address is:
pr@vcweert.nl

Hoe wil je je nieuwsbrief ontvangen?
Je kunt hier je instellingen aanpassen, update your preferences , of  uitschrijven

*|IF:REWARDS|* *|HTML:REWARDS|* *|END:IF|*