Nieuwsbrief 10 VC Weert 21-22

*|MC:SUBJECT|*

Nieuwsbrief 10

17-02-2022

Je kunt er de klok op gelijk stellen, op zaterdag vanaf 10.30 uur zijn de thuiswedstrijden weer begonnen. Helaas vallen er hier en daar wat wedstrijden uit, maar door een goede communicatie kunnen deze verzet worden en worden ook de desbetreffende scheidsrechters en tellers op de hoogte gesteld.

In deze nieuwsbrief het aangepaste fluit-en telschema, noteer het alvast in je agenda, wanneer je aan de beurt bent. Misschien heb je ook nog ergens een gaatje om een kantinedienst te vullen.
Lees ook vooral verder voor al het andere nieuws binnen de vereniging.

Mail naar
pr@vcweert.nl als je input hebt voor de volgende nieuwsbrief.
Van het bestuur


Beste volleyballers van VC Weert,

Hopelijk bij deze het laatste bericht over het C-woord. We gaan weer terug naar de normale situatie, wat betreft trainingen, wedstrijden en de openingstijden van de kantine.
Vanaf 25 februari geen coronapas, geen mondkapjes en geen afstandsregel meer, dus goed nieuws voor onze eerstvolgende thuiswedstijden op zaterdag 5 maart.
Wel moeten we allemaal nog rekening houden met de besmettelijkheid en de 5 dagen quarantaine. 
Dus blijf thuis als je klachten hebt, zodat we een maximaal aantal spelers beschikbaar hebben voor de wedstrijden.
We hopen dat we zo het hele seizoen af kunnen maken, nog mooie resultaten boeken en vooral veel volleybalplezier hebben.

Met sportieve groet,
Namens het bestuur,
Tjebbe Smit

Recreatie competitie


In eerste instantie leek het de competitieleiding niet verstandig om de liefhebberij competitie opnieuw op te starten met de vele corona regels. 
Veel van de genoemde argumenten, die de recreatie leden per mail ontvangen hebben, zijn nog steeds van kracht. Dat neemt niet weg dat het grootste obstakel (alle zalen dicht om 22.00 uur) zeer recent is weggenomen. Deze regel was de meest beperkende factor bij de beslissing niet te starten
Deze week kunnen de wedstrijden weer gestart worden.
Indien mogelijk worden de wedstrijden 10 en 11 in de weken na de wedstrijden van week 18 gepland. 

Voor elk team geldt om de corona maatregelen zo goed als mogelijk te implementeren en te handhaven. 
De uitslagen zullen als gewoonlijk opgestuurd kunnen worden naar de competitieleiding. Na beëindiging van de competitie wordt wel een overzicht gegeven maar geen winnaars uitgeroepen, omdat het slechts een halve competitie betreft. 
We hopen dat door het spelen van wedstrijden het plezier in volleybal intact te houden, zodat we volgend seizoen weer een volwaardige editie kunnen gaan spelen.

Fluit- en telschema

Hieronder het met zorg samengestelde schema wat betreft scheidsrechters en tellers. Mocht je onverhoopt niet kunnen, ruil dan binnen je eigen of een ander team en geef dit door via scheidsrechter@vcweert.nl 

In het geel staan de wijzigingen t.o.v. het laatst gepubliceerde schema.
Kijk goed, want er zijn veel nieuwe wedstrijden gepland. 
Kantinediensten

We willen het publiek en spelers weer zo veel mogelijk de gelegenheid geven om van de kantine gebruik te maken. Daar hebben we wel HULP voor nodig. Van onze leden of supporters die na of voor hun eigen wedstrijd willen helpen in de kantine.

Hieronder het schema wanneer er hulp nodig is. Kun je een dienst te vullen, mail naar kantine@vcweert.nl.
Op 5 maart en 7 mei neemt rapiditas de dienst om 19.30 uur over.
Er zijn ook wedstrijden verzet naar maandagen en de heren spelen op donderdag, kun je niet op zaterdagen dan zijn deze avonden misschien een optie.
 
Alvast dank namens al onze gasten.
De kantinecommissie
Verslag Dames 1

Hallo allemaal, we zijn weer terug! Na een iets langere kerstvakantie dan gebruikelijk, zijn we halverwege januari weer begonnen met trainen en na twee weken kregen we het heuglijke nieuws dat de competitie ook weer van start ging. Dat betekende dat we (net zoals andere teams) iets sneller op niveau moesten komen dan normaal gesproken het geval is na een pauze. Inmiddels hebben we alweer drie wedstrijden mogen spelen (waarvan geen enkele keer met een volledige bezetting) en hieronder kunnen jullie lezen hoe dat gegaan is.
Zaterdag 29 januari 2022 was de dag dat we onze eerste wedstrijd van het nieuwe jaar mochten spelen. Deze wedstrijd was tegen Bach. Eindelijk hadden we weer een excuus om op zaterdag niet het huishouden te hoeven doen of te hoeven leren, want we hadden wedstrijd! Tot onze opluchting hoefden we niet naar het ieniemienie gymzaaltje in Ell, maar naar een medium-ieniemienie gymzaal in Baexem. Van tevoren werden alvast wat stoelen gereserveerd voor de harde kern van onze supportersclub die stonden te popelen om hun favoriete volleybalteam weer in actie te zien. Tijdens het inspelen merkte je de energie die in de zaal hing: YES, we mogen weer!! Deze energie konden we tijdens de wedstrijd vasthouden en dit resulteerde in een mooie 3-1 winst. Na afloop waren er nog 6 man nodig om de scheidsrechter van de gammele stoel af te krijgen, maar verder is alles vrij soepel verlopen. Een goede herstart van de competitie!
Een week later hadden we weer een uitwedstrijd, deze was in Liessel. Dit keer reisden we niet langs het kanaal of over een snelweg, maar we gingen dwars door het platteland. Op de terugweg zorgde dit voor wat safari taferelen bij de coaches, maar er zijn gelukkig geen mensen of dieren gewond geraakt tijdens het spelen van deze volleybalwedstrijd. Livoc stond vrij hoog in de competitie, dus het was belangrijk dat we hier punten gingen pakken om onze koppositie te behouden. Toen we begonnen met inspelen, merkten we dat we wat obstakels gingen ervaren tijdens deze wedstrijd. Kennen jullie die sneeuw levels van Super Mario waar je alle kanten op glijdt omdat de vloer spekglad is? Nou, zo voelden we ons. En als je Super Mario niet kent dan raad ik aan om dat alsnog te spelen, want het is super leuk. Daarnaast waren de ballen niet ideaal, dus we moesten ons op sommige vlakken aanpassen. Uiteindelijk bleek dit het volleybalniveau niet te verlagen tijdens de wedstrijd, want van beide kanten werd er een mooi spel neergezet met enorme vechtlust. Meerdere keren leek de bal al drie keer op de grond te zijn geweest, maar werd hij toch nog door iemand gered. Aangemoedigd door onze twee teamgenoten die door een telefoon mee konden kijken, vochten we voor wat we waard waren. De lange rally's zorgden ervoor dat we 2 uur en een kwartier hebben gespeeld en helaas was de uitslag een 3-2 verlies. Op het moment zelf was het flink balen, maar achteraf gezien kunnen we trots zijn op deze prestatie. En nog steeds stonden we op de eerste plaats. Op naar de volgende wedstrijd...
De eerste thuiswedstrijd van dit jaar was tegen Peelpush. De vorige keer hadden we vrij makkelijk met 4-0 gewonnen van dit team en het doel was om weer vijf punten te pakken. De eerste set was misschien wel de makkelijkste set van dit seizoen, want we wonnen met 25-5. De andere drie sets waren minder makkelijk dan de eerste set, maar we hebben ze wel netjes kunnen winnen. Jippie, 4-0 winst in the pocket!
Dan kunnen we nu nog een aantal weken genieten van onze eerste plaats en even in een tweede winterslaap gaan, want onze volgende wedstrijd is pas op 19 maart. Dan mogen we in Kerkrade spelen. En voor de mensen die liever in Weert naar ons willen kijken: op 26 maart spelen we weer in Aan de Bron. Wie weet tot dan!
Belangrijke mededeling voor coaches

Op het moment dat door corona besmettingen een wedstrijd moet worden afgezegd heeft de coach van het desbetreffende team de volgende taken:
-contact zoeken met de tegenstander (kijk op site van tegenstander waar je dit kan melden).
-contact opnemen met de aangewezen scheidsrechter en teller om dit door te geven.
-een mail sturen naar wedstrijdsecretaris@vcweert.nl
-een mail sturen naar zaalbeheer@vcweert.nl
zodat zij dit kunnen melden bij Nevobo en beheerder.
Op deze manier wordt dit gezien als wijziging en geen afmelding, anders krijgt de vereniging een boete (of team punten in mindering) en kan er op zoek gegaan worden naar een nieuwe datum

Clinic Dames 1

Op zaterdag 12 februari kwam Dames 1 een Clinic verzorgen tijdens de training van het CMV. Er werden gezamenlijk oefeningen gedaan en de aanwijzingen die gegeven werden door de dames komen vast goed van pas in de komende wedstrijden.
Voor bewegende beelden zie: https://www.facebook.com/PrismaWorx-VC-Weert-121034898251662
Beachvolleybal competitie, wie heeft interesse ?

Als we vrijwilligers kunnen vinden, dan willen we een beachvolleybal zomer competitie gaan opzetten voor de regio Weert op de beachvelden bij st Theunis.
Wie vindt het leuk om dit op te pakken ?
Met schema's etc kunnen we onze kennis van de liefhebberij competitie en het buitentoernooi inzetten, dus we zoeken met name enthousiaste beachers om dit vorm te geven.

Heb je interesse, meld je dan aan bij het bestuur via tc-vcw@vcweert.nl!
Wat er verder nog speelt......
 
Agenda
  • Elke 1e zaterdag van de maand (5 maart) oud papier container bij Sporthal Moesel
  • 25 juni buitentoernooi en pub quiz
  • 26 juni reünie 70 jaar volleybal in Weert
Belangrijke contactgegevens
Secretariaat:
Vacant
secretaris-vcw@vcweert.nl

Penningmeester:
Sharda Kin
penningmeester-vcw@vcweert.nl

Ledenadministratie
Sharda Kin
ledenadministratie@vcweert.nl

Sponsoring:
Rogier Stijnen
sponsoring@vcweert.nl

Technische Commissie:
Tjebbe Smit
tc-vcw@vcweert.nl

CMV-jeugd:
Maxime Bethlehem
cmv@vcweert.nl

Recreatie:
Ton de Waal
info@liefhebberijvolleybalvcw.nl

Wedstrijdsecretariaat:
Daniëlle van Lierop
wedstrijdsecretaris@vcweert.nl
 
Scheidsrechterszaken:
Arian Kin
scheidsrechter@vcweert.nl

PR en Communicatie:
Nicole Pepels
pr@vcweert.nl

Kleding:
Jeanique Smits
kleding@vcweert.nl

Zaalbeheer:
Sandra Saes
zaalbeheer@vcweert.nl

Activiteitencommissie:
Nicole Pepels
acvcweert@gmail.com

Vertrouwenspersoon:
Yvonne Lacroix
vcp@vcweert.nl

Kantine:
Ton Baetsen
kantine@vcweert.nl

Buitentoernooi:
Joost Verheijden
buitentoernooi@vcweert.nl  
 
Facebook
Instagram
VC Weert/ VCB
VC Weert Volley
@VCWeert
Copyright © 2017 PrismaWorx VC Weert All rights reserved.
*|IFNOT:ARCHIVE_PAGE|* *|LIST:DESCRIPTION|*

Our mailing address is:
pr@vcweert.nl

Hoe wil je je nieuwsbrief ontvangen?
Je kunt hier je instellingen aanpassen, update your preferences , of  uitschrijven

*|IF:REWARDS|* *|HTML:REWARDS|* *|END:IF|*