voor de tweede helft van het seizoen 2018-2019.
Deel 1

( je ziet deze  door of op bovenstaande link te klikken of de foto hieronder)
Kijk hier dus goed naar!
Let op dat je zowel als scheidsrechter en teller ingedeeld kan zijn, of ook bij de begeleiding van cmv wedstrijden.
CMV wedstrijden zijn blauw gearceerd.
Ben je verhinderd? Zorg dan zelf voor een vervanger.
Zoek je geen vervanger, dan is de boete voor jou!
Niet alleen binnen het eigen team, maar ook bij andere teams navraag doen

Elke wijziging dien je bij de scheidsrechtercommissie door te geven: scheidsrechter@vcweert.nl
Zie je onjuistheden in het schema, laat het dan ook weten.
Wisselingen van afgelopen week zijn hier niet in verwerkt
Met vriendelijke groet,

De scheidsrechtercommissie
lel

Evenals de afgelopen drie seizoenen heeft de SNS Bank te Weert besloten om opnieuw voor 3 seizoenen VC Weert/VCB te sponsoren. We wensen jullie heel veel succes toe en vooral veel plezier

Het EK Mannen wordt  van 13 t/m 23 september gehouden in Rotterdam, Amsterdam en Apeldoorn! Het zou fantastisch zijn als de Lange Mannen gesteund worden vanaf de tribunes in Rotterdam Ahoy/Sporthallen Zuid/het Omnisport in Apeldoorn. Samen maken we één groot spektakel van het EK, met hopelijk veel successen voor Oranje.

Om zoveel mogelijk volleyballers op de been te krijgen, wordt maandag 11 februari om 12.00 uur met de verkoop van Early Bird tickets gestart. Als lid krijg je tot vrijdag 15 februari 12.00 uur exclusief de tijd om  EK-tickets te scoren met 10% korting. Ga daarvoor naar www.volleybal.nl/tickets

WedstrijdVerslag Heren 1 9-2

WedstrijdVerslag Heren 1 9 feb:
Heren-1 VVC Vught 4-0
Heren-1 speelde thuis (in Weert) tegen VVC uit Vught, een team in de gevarenzone maar met een goede spelverdeler en een sterk midden. Onze mannen begonnen, met name passend, zwak maar wisten de achterstand beperkt te houden. Een sterke Ko (serverend en verdedigend) zorgde voor een ommekeer: 25-20 winst. De volgende matige sets verliepen niet veel anders. Heren-1 speelde niet echt goed maar met wat geluk en vreemde foutjes van Vught op de beslissende momenten (en sterke supersub Stef in de derde set) was de zege van de Stramproy-Weert-Combinatie na drie sets via 25-20 en 26-24 al binnen. In de laatste set kreeg iedereen nog wat speelminuten en hielp Brent, zowel als spelverdeler en aanvaller, heren-1 (via 25-21) aan de eerste 4-0 zege. Heren-1 staat nu op een prima vijfde plaats en moet nu proberen zo hoog mogelijk te eindigen. Het team hoeft in ieder geval niet meer angstig omlaag te kijken en dat is, zeker zo vroeg al in de competitie, knap voor dit nieuw gevormde combinatieteam.

WedstrijdVerslag Dames  1 9-2

HUTSSS! Weer een overwinning voor ons!!!!!
Zo, het hoge woord is eruit, nu de details. Op 9 februari speelden we onze 16e wedstrijd dit seizoen en wel tegen cegelec ZUVO DS 1. Nadat de voor ons spelende (maar wel spannende) wedstrijd van Meisjes B1 flink uitgelopen was konden wij pas om 14u50 van start gaan. Eenmaal de inspeelshirts gewisseld voor het wedstrijdtenue, klonk het fluitsignaal, de wedstrijd ging van start.
Van begin af aan speelde wij erg sterk, we maakte het de dames uit Zundert moeilijk om de bal op de grond te knallen en wij lieten eventjes zien dat ondanks onze laatste plaats we echt wel weten wat volleybal was. We hielden de voorsprong tot op 7 punten verschil; 21-14 waarnaar de dames uit Zundert ons een ‘poepie lieten ruiken’. Ze waren ijzersterk, een ongelofelijk goede servicereeks zorgde ervoor dat wij van ons spelletje deden afwijken en de passes werden niet meer goed geplaatst. Na een paar ketsballen was het dan ook genoeg voor een 1e set voor ZUVO: 23-25.
De woorden van onze coach waren; ‘dames we moeten hier toch echt punten gaan pakken willen we er niet uitvliegen’. Zo gezegd zo gedaan, het vuur stond in de ogen en de volgende set was voor ons, dat dachten we allemaal. We pakte weer snel de voorsprong tot boven de 20 waarna het eventjes leek alsof we weer in elkaar gingen zakken zoals set 1, maar na een denderende aanval waren we vastberaden om deze set ‘inne tès te staeke’  25-18.
Set 3 was een vrij saaie set, het was serveren, serveren en nog eens serveren. Onze tegenstander kreeg onze sterke service niet onder controle en nu was het aan hun kant van het net dat bal na bal wegketste eindstand: 25-7.
Nadat we eventjes een set wat rust hadden gepakt waren we weer gebrand om de laatste set ook in Weert te houden!!! Dju, wat was deze set nog spannend, ZUVO had zich helemaal opgeladen om deze laatste set te pakken en dat was te zien in hun spel. Ze speelden weer als in set 1: degelijk volleybal. Hier hadden we in het begin erg moeite mee, zodra we wat minder druk hadden met de service kregen we de ballen om onze oren geslagen. Aan beide zijden van het net werd gewerkt en na 2 sterke aanvallen van ons was het verschil gemaakt, ook dit was onze set, 25-22.
HOPPAAA 4 punten voor ons, net genoeg om nu eventjes op plaats 11 verder te genieten ( het feit dat de nummer 12 minder wedstrijden heeft doet er eventjes niet toe ). Het wordt nog spannend onderaan in onze poule, maar 1 ding is duidelijk: elke set is er een en elk punt kan het verschil maken. Volgende week gaan we weer voor de 5 punten in Tilburg, byeeeeee!

Wedstrijd Verslag Dames 5 - 9 februari
Op zaterdag 9 februari speelden we een thuiswedstrijd tegen onze "vriendinnen" uit Ell namelijk Bach SV D2. Omdat wij een paar weken geleden van hun naaste kampioenskandidaat Peelpush hadden gewonnen, ligt het kampioensschap weer in hun eigen handen......zagen wij daar nu appeltaart in een doos? Maar zoals elke wedstrijd gaan wij voor de punten. Helaas kwam daar in de eerste set niet veel van terecht. Een mindere pass werkten niet echt in ons voordeel en we bleven achter de feiten aan lopen. Set verlies met 18-25. Gelukkig ging het in de tweede set beter. Meer rust in het spel. Druk met de service en daardoor ook goede aanvallen. Het bleef spannend (19-19) en er werd gevochten voor elk punt. Lange rally's zorgden voor zuurstof tekort maar opgeven deden we niet. Met 26-24 sleepten we een punt binnen. In de derde set leek het er in eerste instantie op dat we ons kruid hadden verschoten (5-10) maar door slim spel knokten we terug. Het was zeker niet altijd mooi, maar punt is punt en met 18-19 kwam het geloof terug. Dat hielp want ook deze set pakten we met 26-24. Op de tribune werd het aan de ene kant met Bach supporters steeds stiller. Aan de andere kant met onze eigen supporters en wat verdwaalde Peelpush speelsters was het enthousiasme groter. Helaas konden we het niet voortzetten in de vierde set. De ballen werden wel over het net gespeeld maar gescoord werd er te weinig. Dus na 14-25 moest er een vijfde set aan te pas komen. Tot aan de veld wissel (6-8) was het spannend maar daarna leek niks meer te lukken. Drie punten gingen er mee naar Ell door de 10-15 stand. Maar wij willen toch benadrukken dat er dus 2 punten in Weert bleven in een wedstrijd tegen de koploper. Toch jammer van de appeltaart maar gelukkig hadden we de toetjes nog. En na afloop bleek wel dat iedereen tot het uiterste was gegaan. Een dikke pink, blauwe hand, zere kuit, beurse arm, geirriteerde pees en geschaafde heup was het gevolg, maar hopelijk is het meeste volgende week weer hersteld en kunnen we naar Stramproy.

Het bestuur van VC Weert vraagt jullie  aandacht voor het vlgende.

Vanaf nu is het voor iedereen die VC Weert een warm hart toedraagt mogelijk om jouw sponsordoel GRATIS te sponsoren.

Op de website staat een banner van SponsorKliks. Door op deze banner te klikken verschijnt een overzicht van tientallen webwinkels, waaronder Bol.com, Coolblue en Zalando. Elke aankoop bij een van deze bedrijven levert jouw sponsordoel een commissie op terwijl u zelf dezelfde prijs betaalt, het kost U dus niets extra.

Doe hetzelfde als u uit eten gaat of een pizza wilt laten bezorgenVia jouw sponsordoel kunt u terecht bij 4.500 restaurants waarbij elke bestelling of reservering geld oplevert.
Zo is sponsoren niet alleen heel gemakkelijk maar nog lekker ook!

Onze opbrengst over de afgelopen paar maanden is 240  euro maar hier is nog veel meer te halen.
Bij vragen, contact Joost Verheijden

Sportieve groet,
Bestuur VC Weert
Secretariaat                 : Sandra Veugelers            secretaris-vcw@vcweert.nl
Penningmeester          : Sharda Kin                       penningmeester-vcw@vcweert.nl
Ledenadministratie      : Nancy Althusius               ledenadministratie@vcweert.nl
Sponsoring                  : Joost Verheijden                  sponsoring@vcweert.nl
Technische Commissie: Tjebbe Smit                      tc-vcw@vcweert.nl
CMV-jeugd                   : Maxime Bethlehem       cmv@vcweert.nl
Liefhebberijcompetitie  : Ton de Waal
                                       Fons vd Linden                 info@liefhebberijvolleybalvcw.nl
Wedstrijdsecretaris       : Daniëlle Poetoehena                wedstrijdsecretaris@vcweert.nl
Scheidsrechterszaken  : Paul Custers,