voor de tweede helft van het seizoen 2018-2019.
Deel 1

( je ziet deze  door of op bovenstaande link te klikken of de foto hieronder)
Kijk hier dus goed naar!
Let op dat je zowel als scheidsrechter en teller ingedeeld kan zijn, of ook bij de begeleiding van cmv wedstrijden.
CMV wedstrijden zijn blauw gearceerd.
Ben je verhinderd? Zorg dan zelf voor een vervanger.
Zoek je geen vervanger, dan is de boete voor jou!
Niet alleen binnen het eigen team, maar ook bij andere teams navraag doen

Elke wijziging dien je bij de scheidsrechtercommissie door te geven: scheidsrechter@vcweert.nl
Zie je onjuistheden in het schema, laat het dan ook weten.
Wisselingen van afgelopen week zijn hier niet in verwerkt
Met vriendelijke groet,

De scheidsrechtercommissie

Het EK Mannen wordt  van 13 t/m 23 september gehouden in Rotterdam, Amsterdam en Apeldoorn! Het zou fantastisch zijn als de Lange Mannen gesteund worden vanaf de tribunes in Rotterdam Ahoy/Sporthallen Zuid/het Omnisport in Apeldoorn. Samen maken we één groot spektakel van het EK, met hopelijk veel successen voor Oranje.

Om zoveel mogelijk volleyballers op de been te krijgen, wordt maandag 11 februari om 12.00 uur met de verkoop van Early Bird tickets gestart. Als lid krijg je tot vrijdag 15 februari 12.00 uur exclusief de tijd om  EK-tickets te scoren met 10% korting. Ga daarvoor naar www.volleybal.nl/tickets

Bericht van de ledenadministratie

Beste trainers / coaches,

Het heeft mij dit jaar zeer veel moeite gekost om dit voor het huidig seizoen gerealiseerd te krijgen. Na veel appjes/belletjes heb ik een aantal spelerspasjes nog steeds niet terug gekregen.

Ik wil dit na dit seizoen anders aanpakken:

Na de laatste wedstrijd in maart / april, wil ik uiterlijk één week na de wedstrijd alle spelerspasjes terug hebben op het volgende adres: Klein Leuken 11 t.a.v. ledenadministratie.
Wel met vermelding van het team.

Dan kan ik er ook meteen voor zorgen dat alle pasjes weer compleet zijn i.p.v. dat ik er iedere week mee bezig ben, tot de laatste week voor de eerste wedstrijd.

Aan het einde van het seizoen kan elke trainer/coach zelf kijken welke pasfoto’s er vervangen moeten worden, door te kijken naar de datum op het spelerspasje. Dit ook doorgeven naar de leden.

De leden zelf krijgen ook een mail vanuit de ledenadministratie. Hier mag ook sneller al actie op ondernomen worden door de leden.

Dit geldt voornamelijk voor de leden onder de 18 jaar.
Met Sportieve Groet.
Nancy Althusius.
Ledenadministratie PrismaWorx VC Weert

WedstrijdVerslag Dames 2 16-2

Zaterdag 16 februari, hebben wij dames 2 wedstrijd gespeeld tegen SV Ludentes. Dit team stond onder ons en wij waren vastberaden om deze wedstrijd te gaan winnen. 💪🏼

Iris en Fleur vd L waren vandaag niet aanwezig. Waardoor onze andere Fleur de liberopositie had genomen. We kregen nog versterking van Kelly en Anneke van dames 4. 😊

We begonnen de 1e set met goede passes maar we waren minder sterk in het afmaken waardoor we een achterstand opliepen van 3-7. Uiteindelijk konden we zelf ook scoren waardoor het weer terug ging naar 7-7. De rest van de set ging redelijk gelijk op. Bij de stand van 13-17 vroeg onze coach de time-out aan, om ons er even aan te herinneren dat we moesten gaan knallen. Helaas lukte dit niet echt waarbij we nog achterstonden met de stand 17-22. Door een moeilijke servicereeks van ons konden we terugkomen naar 24-22. Waardoor we de set wisten te winnen met 25-23. 😁

Nu de eerste set binnen was konden we met vol vertrouwen beginnen aan de 2e.
We begonnen goed en onze libero was lekker bezig! We hadden goede passes en er was rommeligheid bij de tegenstander. Het bleef wel gelijk opgaan waardoor we een kleine voorsprong van 11-8 hadden. Dit hielden we goed vol en met een paar keer een goed blok erbij, ging het snel naar de 16-11. Er werd aan beide kanten gescoord, maar het was ook nog een beetje rommelig. Na de stand 18-14 konden we de set afmaken in 25-17. 🙃

De 3e set begonnen we stroef. Aan beide kanten werden fouten gemaakt, het was rommeliger en de passes werden niet afgemaakt. We konden wel een voorsprong houden van 11-7. Met een aantal persoonlijke fouten konden we de voorsprong vasthouden tot 16-11. Na de time-out van de tegenpartij moesten wij van onze coach ze gaan "afmaken". Dit werd inderdaad gedaan. We profiteerden van de fouten en de rommeligheid van de tegenpartij, we haalden de ballen van de grond en maakten zelf de punten. Het vertrouwen was terug. We wonnen deze set dan ook met 25-15. 🤗

Hoppa, de wedstrijd is gewonnen. 🎉🎉 Maar we wilden natuurlijk alle 5 de punten in Weert houden. We begonnen de set 'strak'. Weinig fouten van onze kant, goede servicereeksen, de passes werden afgemaakt en de blokkering zat er vaak bij. We begonnen met een voorsprong van 8-3. Deze wisten we goed vast te houden, het was rommeliger bij de tegenstander waardoor het al snel 12-4 was. Na de stand van 17-6 is Ludentes nog een beetje teruggekomen tot 21-11, maar door nog het laatste beetje te geven, hebben we de set gewonnen met 25-12. 😀

De 5 punten zijn in Weert gebleven, volgende week spelen wij onze wedstrijd in Maasbracht.

~ Dames 2

WedstrijdVerslag Dames 4 16-2

WedstrijdVerslag Dames 4 16 feb
Vandaag gingen we weer van start in eigen hal. ADC4 was de tegenstander en er waren punten te halen. Voor t eerst dit seizoen waren we compleet (maar helaas heeft dat niet geleid tot een teamfoto☹️).
Eerste set begonnen we voortvarend en daar was dan ook t eerste punt. Boem! 25-17
Setje 2 bleven we in formatie en deze set ging erg lekker en was er een duidelijk verschil:25-11. Het derde setje ging ook weer toppie: 25-18.
In de vierde set werden wij een beetje moe en de tegenstander een beetje nijdig. Die aspecten icm met vrouwenteams zorgt voor vuurwerk en het was bijna een “bitchfight”.
Maar goed de gemoederen waren snel weer bedaard. Voor ADC was dit een welkome afleiding, wij zakten weg. En zo gunden wij hen nog 1 puntje: 18-25.
Maar goed, 4 punten waren weer in the pocket. En volgende week gaan we op bezoek bij onze vriendinnen uit Linne. Daarna vieren we carnaval en 9 maart zijn we er weer in eigen huis. Tot de volgende👋👋
Groeten van dames 4

WedstrijdVerslag Dames  1 16-2

Wedstrijdverslag Dames 1 VC Weert – Volley Tilburg D4

Op zaterdag 16 februari stond de wedstrijd tegen Volley Tilburg D4 op het programma. Dit was inmiddels onze 17e wedstrijd van dit seizoen. Toen we eenmaal in sporthal aankwamen, stonden we er allemaal van te kijken van hoe groot de hal was. Het was even zoeken voordat we wisten waar we moesten zijn en op welk veld we moesten spelen.

We waren vastberaden om een aantal punten mee naar huis te nemen. Op de training hebben we flink geoefend op onze service en op de passes. De laatste keer dat we tegen Volley Tilburg hebben gespeeld, kregen we te maken met een harde service van de tegenpartij die we maar moeilijk onder controle konden krijgen. Het was voor ons dus van groot belang om onze eigen service goed en moeilijk te serveren zodat de tegenpartij niet aan het aanvallen toekwam en wij dus meer punten konden pakken.

In de eerste set begonnen we meteen vol goede moed en sterk. We stonden een aantal punten voor. Tot aan het midden van de set hebben we steeds een aantal punten voor gestaan. Helaas konden we vanaf het midden van de set niet goed genoeg meer ons eigen spel spelen en hebben we mede door een aantal foute services de set niet kunnen pakken. We verloren de eerste set met 25-21.

In de tweede set kwamen we al vrij snel op een voorsprong van 10-4. We hadden een aantal goede aanvallen en we begonnen met een sterke service reeks. De tegenstander kon onze service maar moeilijk onder controle houden. Met een aantal services op de libero van de tegenpartij hebben wij gedurende de wedstrijd een hoop punten kunnen pakken. Ook de libero krijg onze service niet onder controle waardoor de tegenstander maar moeilijk aan het aanvallen toekwam. Dit was in ons voordeel. We hebben gedurende de set goed voorgestaan. Echter hebben we tijdens de set een aantal punten laten vallen op de passes en de service vanuit onze kant. Tilburg haalde onze voorsprong in. Het was een spannende set waarbij we hard hebben gewerkt. Helaas werd ons harde werk niet beloond en verloren we de set maar net. Het werd 26-24.

In de derde set moesten we alles op alles zetten. De intentie was om minimaal 2 sets te pakken. We begonnen de derde set sterk en ook hier hadden we weer een voorsprong die we gedurende de set ook niet zomaar meer afgaven. We vochten voor wat we waard waren, doken ballen op van de vloer, hadden harde aanvallen en een goede service. We wonnen de set met 25-19.

We waren nog niet verloren het stond nu 2-1. We zouden vechten voor een vijfsetter. Ook nu ging het steeds gelijk op en konden we bij blijven tot aan het midden van de set. We kregen een moeilijke service tegen waarop we zelf niet voldoende ons eigen spel konden spelen. Hierop heeft Tilburg een voorsprong op ons kunnen pakken. We hebben geknokt in de vierde set. Helaas hebben we deze set niet kunnen winnen en verloren we hem met 25-21.
We hebben de wedstrijd met 3-1 verloren.

Dit was een grote teleurstelling want het was een zeer belangrijke wedstrijd voor ons om er nog in te blijven. Er is nog niks verloren maar we moeten de komende wedstrijden vechten voor wat we waard zijn en nog een aantal punten bij elkaar zien te sprokkelen.

Onze volgende wedstrijd spelen we op zaterdag 23 februari om 14.30 uur thuis tegen Stevo D1.

Jullie zijn van harte welkom om ons aan te komen moedigen!

Wedstrijd verslag D5 16 januari
Op zaterdag 16 januari stond de uitwedstrijd in Stramproy tegen Stravoc D4 op het programma. Helaas waren niet alle "auw" blessures van vorige week hersteld zodat we een extra speelster nodig hadden (waarvoor we Sita heel erg willen bedanken) en er zomaar 2 coaches naast het veld stonden. In het kleedlokaal was iedereen er na de "shirtjesbingo" klaar voor, maar de wedstrijden ervoor liepen uit en met een half uur vertraging begonnen we aan de warming-up. Warm was het zeker want de hoeveelheid mensen in de zaal werd steeds meer. Naast ons stond een belangrijke wedstrijd van Stravoc D2 op het programma die blijkbaar om de eerste plek in hun poule ging. Daarom had ons 2-koppig publiek plaats genoeg op onze "tribunebanken" en was er naast ons geen plaats onbezet. Onze eerste set was er een met pieken en dalen (8-8, 12-16,19-17) maar met 21-25 haalden we het eerste punt binnen. Er werd een ontzettende herrie naast ons geproduceerd met toeters, trommel, ratels en geschreeuw. Het fluitje van de scheids was amper te horen en elkaar tips geven was niet te doen zonder gebarentaal. Wij willen de volgende keer graag gehoorbescherming bij aanvang van de wedstrijd. Over de volgende 3 sets kunnen we kort zijn (25-16, 25-14, 25-22). Het liep voor geen meter, rommelig, niet secuur genoeg, te weinig aanval, te scherpe passes en we wilden maar 1 ding: weg....uit de herrie. Conclusie: we zijn weg-geserveerd, weg-getoeterd, weg-getrommeld en snel weg-gerend naar de rust van het kleedlokaal. We kunnen even bij komen want 9 maart spelen we pas weer thuis tegen HHC D4.

Het bestuur van VC Weert vraagt jullie  aandacht voor het vlgende.

Vanaf nu is het voor iedereen die VC Weert een warm hart toedraagt mogelijk om jouw sponsordoel GRATIS te sponsoren.

Op de website staat een banner van SponsorKliks. Door op deze banner te klikken verschijnt een overzicht van tientallen webwinkels, waaronder Bol.com, Coolblue en Zalando. Elke aankoop bij een van deze bedrijven levert jouw sponsordoel een commissie op terwijl u zelf dezelfde prijs betaalt, het kost U dus niets extra.

Doe hetzelfde als u uit eten gaat of een pizza wilt laten bezorgenVia jouw sponsordoel kunt u terecht bij 4.500 restaurants waarbij elke bestelling of reservering geld oplevert.
Zo is sponsoren niet alleen heel gemakkelijk maar nog lekker ook!

Onze opbrengst over de afgelopen paar maanden is 240  euro maar hier is nog veel meer te halen.