Nieuwsbrief 17 PrismaWorx VC Weert

*|MC:SUBJECT|*

Nieuwsbrief 17

7-4-2018
Inhoudsopgave
.
Jong geleerd, oud gedaan

Zoals vorige keer beloofd zullen we deze nieuwsbrief ingaan op 'onze trots', 'onze talenten'!
Een mooie eerste plaats wordt er vastgehouden door Meisjes C1, houdt dit vol dames, dan kan er na de knappe 3e plek in de eerste helft van het seizoen, over een aantal wedstrijden een mooi feestje gevierd worden! Meisjes B2 zijn ook aan het strijden voor een mooi eind van de competitie, zij bezetten op dit moment de 2e plek in de poule. Een andere 2e plek wordt bezet gehouden door CMV 4.1, knap werk!
 
De beide meisjes A teams, de twee meisjes B teams en CMV 5.2 en 4.2 zullen de komende weken nog gaan strijden om in de buurt van de top 3 terecht te komen. Met 2 huidige 4e plekken en 5 huidige 5e plekken moet dit doel zeker nog haalbaar zijn. Ook de andere 3 jeugdteams, meisjes C2 en CMV  6.1 en 5.2 gaan de komende wedstrijden zeker nog strijden als leeuwen en leeuwinnen om zoveel mogelijk puntjes bijeen te sprokkelen en nog wat plekjes te stijgen. De eerste helft van het seizoen was voor onze jeugdleden al heel succesvol, met veel kampioenen. En wij weten dat het sowieso stuk voor stuk kampioenen blijven! Zet 'm op allemaal!
Buiten Volleybaltoernooi VC Weert
 
It's that time of the year again! De zon begint zo langzaam vaker te schijnen, de eerste bloemen staan in bloei, de eerste terrasjes openen, de eerste winterjassen gaan op zolder. Zomer! Met andere woorden: toernooitijd!
 
Blokkeer vrijdagavond en -nacht 1 juni en zaterdag 2 juni in je agenda! Doe het nu! Want, hét toernooi van het jaar komt er weer aan. Het buiten volleybaltoernooi van VC Weert.
Gras, zand, 3x3, 4x4, jeugd. Voor ieder wat wils!
Zien wij jou vrijdagavond dansend het seizoen afsluiten samen met ons? En zaterdag onder het genot van een zonnetje, goed gezelschap en een goeie dosis volleybaltalent de zomer inluiden?
 
Tot dan!
 
Klik hier voor meer informatie, of bezoek onze website http://www.vcweert.nlof de facebookpagina!

Tel- en Fluitschema

Beste leden,

 

Bijgevoegd het tel- en fluitschema voor het voorjaar 2018. (klik op de tekst)

Mocht er onverhoopt een fout in staan, laat dit dan weten via scheidsrechter@vcweert.nl

 

Zorg dat je er bent en voorkom een boete!

Kijk goed of en wanneer je ingedeeld bent, zodat we geen tellers of fluiters missen bij een wedstrijd. Het kan zijn dat je vaker dan een keer bent ingedeeld.

Met vriendelijke groet,

Paul Custers

Namens de scheidsrechtercommissie


 • 2 Juni is er geen CMV training en volleybalspeeltuin!
 • Zondag 8 april speelt Nering Bögel VC Weert dames 1 de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen tegen Peelpush dames 1 in sporthal de Körref in Meijel. Het is erop of eronder. Dit is bij uitstek de belangrijkste wedstrijd van onze dames dit eerste jaar in de eredivisie. 1 punt is genoeg om handhaving te realiseren, en hiermee ook volgend jaar te mogen knallen op het hoogste niveau in Nederland. Komt dat zien! De wedstrijd begint om 15.30, we zien jullie daar! Ippon!
 • Stop hersentumoren en steun ‘Team Rob’

  Ruim een jaar geleden overleed Rob Clement (51) uit Laar aan een hersentumor. Ter nagedachtenis aan zijn leven en de oneerlijke strijd die hij moest leveren, hebben familie en vrienden de krachten gebundeld in het ‘Team Rob’. In juni doen zij mee aan Alpe d’HuZes.

  Om zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar kanker en hersentumoren, organiseert het team de komende weken drie activiteiten in Weert. Een wijn- en spijsproeverij op vrijdag 13 april, een brunch op zondag 29 april en een benefietconcert op vrijdag 25 mei. Op de poster, die deze weken op verschillende plekken in Weert wordt verspreid, lees je de details. En hoe je je kunt aanmelden.

  Ben je niet in de gelegenheid om aan een van de activiteiten deel te nemen, maar wil je wel het goede doel steunen? Je bijdrage is van harte welkom op rekeningnummer: NL81 RABO 032 462 6363 t.n.v. J.M. Clement o.v.v. Alpe d’HuZes. Samen helpen we hersentumoren de wereld uit.

 • Gebruik van hars door Rapiditas
  Heren 1 van handbalvereniging Rapiditas traint en speelt sinds dit seizoen met hars. Dat zal jullie inmiddels wel opgevallen zijn. Zij hebben hiervoor toestemming gekregen van de Gemeente Weert onder de voorwaarde dat ze de vloer in Aan de Bron altijd schoon maken na het gebruik van hars.
  Het is de laatste maanden wel eens voorgekomen dat er hars achter blijft ondanks dat Rapiditas de vloer "boent" na afloop van een training of wedstrijd. Deze plekken zouden zelfs nog kunnen plakken. Mocht door de (achtergebleven) hars een gevaarlijke situatie ontstaan voor onze leden (of onze gasten) tijdens een training of een wedstrijd, maak dan aub een foto van de hars en stuur deze naar secretaris-vcw@vcweert.nl onder vermelding van de datum en tijdstip. Het bestuur zal er dan voor zorgen dat de Gemeente hierover wordt geïnformeerd.
   
 • Uitslagen afgelopen weekend:
PrismaWorx VC Weert MB 2 Hyundai Peter Janssen Stravoc MB 1 4-0
PrismaWorx VC Weert HS 1 HORNERHOF/HHC HS 2 4-0
PrismaWorx VC Weert MC 2 Hyundai Peter Janssen Stravoc MC 1 3-1
 • Programma 7 april:
13:00   PrismaWorx VC Weert MB 3 AVOC-HVC-VCM MB 2 Aan de bron, WEERT
13:00   PrismaWorx VC Weert MB 2 VC Olympia MB 3 Aan de bron, WEERT
14:00   VC Landgraaf MB 1 PrismaWorx VC Weert MB 1 Baneberg, LANDGRAAF
15:00   PrismaWorx VC Weert MA 2 VC Kessel MA 1 Aan de bron, WEERT
15:00   PrismaWorx VC Weert MC 2 VC Maasdal MC 1 Aan de bron, WEERT
17:00   DKJO HS 1 PrismaWorx VC Weert HS 1 't Hout, HELMOND
17:00   PrismaWorx VC Weert MA 1 Grashoek MA 1 Aan de bron, WEERT
17:00   PrismaWorx VC Weert DS 2 VC Kessel DS 2 Aan de bron, WEERT
17:00   PrismaWorx VC Weert DS 4 BVC Holyoke DS 3 Aan de bron, WEERT
19:00   Ledub DS 7 PrismaWorx VC Weert DS 3 Zuiderpoort, BUDEL
 
Training samen met Dames 1

Afgelopen zaterdag 31 Maart zijn er drie dames van dames 1 aangesloten bij de CMV training voor onze jongste leden. Samen met de dames werd er een warming up gedaan, gewerkt aan de basistechnieken van het volleyballen en natuurlijk was er ook ruimte voor partijtjes. De kids hebben ervan genoten, en zo ook de meiden van Dames 1! Nadien was er nog even tijd voor handtekeningen voor de kleinste toppers van onze vereniging! Wordt vervolgd!

Promotie-/degradatiewedstrijden

Geachte heer/mevrouw,

 

Bijgevoegd de uitwerking van de Promotie/Degradatie wedstrijden, welke in regio Zuid op 28 april gespeeld worden.

 

Per klasse/ divisie is uitgewerkt welke teams moeten spelen.

De locaties en speeltijden zullen uiterlijk 25 april bekend worden gemaakt.

 

Op de website: https://www.nevobo.nl/wedstrijdsport/regelgeving/promotie-degradatie/#zuid kun je het meest actuele bestand vinden, daarnaast kun je op www.volleybal.nl ook opzoeken waar de wedstrijden gespeeld gaan worden.

 

Mochten er vragen zijn neem dan contact op met het regiokantoor.

Met vriendelijke groet,

Michiel van der Eerden
Medewerker Wedstrijdwezen

Wedstrijdverslag van de week

Dames 2:

Na onze mooie overwinning tegen Olympia gingen we met volle moed de wedstrijd tegen Stravoc DS 3 in.  Ondanks dat zij een op de 9e plek stonden was onze bedoeling om de wedstrijd met veel enthousiasme in te gaan en een lekkere wedstrijd te spelen. We hebben vorig seizoenshelft al eerder een wedstrijd tegen Stravoc gespeeld en deze hadden we gewonnen met 3-1, dus deze keer was het de bedoeling om de 4-0 winst te pakken!

De eerste set ging ons redelijk goed af en we gingen er snel doorheen. Door een goede service en een mooie aanval (kortom, het spelen van ons eigen spel) wonnen we deze set met 25-16. 

De tweede set wilden we natuurlijk weer winnen door gewoon rustig en geconcentreerd te blijven spelen. We lieten Stravoc niet over ons heen lopen en we maakten iedere bal gewoon keurig af. Af en toe hadden we wel nog moeite met de service van de tegenpartij waardoor enkele ballen nog wilden wegketsen, maar we herpakten ons goed en we wonnen ook deze set met 25-18. 

De derde set is altijd cruciaal voor ons team voor het verdere verloop van de wedstrijd. Doordat we al twee sets hadden gewonnen was de derde natuurlijk ook van belang.  Soms was het voor ons nog steeds lastig om de pass goed onder controle te krijgen, maar ondanks dat werden er mooie set-ups gegeven waardoor we onze aanval goed konden afmaken. Hierdoor wonnen we deze set met 25-21. 

De laatste set was een nek-aan-nekrace. Het liep vanaf het begin al aardig gelijk op door een goede verdediging en servicedruk van de tegenstander. We probeerden dit op het laatst nog te corrigeren, maar helaas won Stravoc met 25-23. 

Ondanks het verlies van de laatste set hebben wij een goede wedstrijd gespeeld, mede dankzij de vele supporters!!! Helaas is er volgende week even rust, maar we spelen 7 april weer tegen VC Kessel DS 2 in Aan de Bron! We zien jullie dan!!

Teamindeling 2018/2019

Beste leden van VC Weert,

 

Het huidige seizoen is bijna voorbij en we zijn weer begonnen met de voorbereidingen voor volgend seizoen. Er is goed nieuws want we hebben twee nieuwe gediplomeerde trainers kunnen vinden, die onze vereniging komen versterken: Maxime Bethlehem zal als hoofdtrainster voor het CMV aan de slag gaan en Marco van Dijk als hoofdtrainer voor de jeugd. Maxime en Marco van harte welkom ! Daarnaast blijft ook Sjaak Metsemakers actief als trainer bij onze club. Dit betekent dat we nu een sterk technisch hart hebben en verder kunnen bouwen aan de kwaliteit van onze vereniging.

 

We willen ook de mogelijkheden gaan uitbreiden, om talentvolle leden extra training aan te bieden. Hierover komt binnenkort meer nieuws.

 

Als TC hebben we dit jaar besloten de teamindeling in nauwere samenwerking met de trainers te doen. Daarom zal er dit jaar ook geen selectie-training gehouden worden. Geef aan bij je trainer of coach wat je wil. Ook kun je rechtstreeks de TC aanspreken en je wensen kenbaar maken (Martha Kainama, Sandra Saes of Tjebbe Smit voor jeugd en senioren, Angelique Adriaens en Kelly Eilander voor het CMV). Doe dit snel want we willen begin mei de voorlopige teamindeling bekend maken.

 

We gaan tevens een poging doen om reeds zoveel mogelijk in de nieuwe teamsamenstelling te gaan trainen, zodra de indeling bekend is.

 

Veel speelplezier gewenst en succes met de laatste wedstrijden.

 

Namens de TC.

 

Tjebbe Smit

Verjaardagen April

Lisa Konings 1/4
Nikki van de Kruijs 2/4
Jan van Dooren 2/4
Indy Sijben 4/4
Zonne van Tilburg 5/4
Zach Wang 5/4
Ruud Heuvelmans 5/4
Jennifer Peeters 11/4
Han Misdom 11/4
Huub Coolen 11/4
Grace Sharp 11/4
Laura Overwater 11/4
Nynke Budding 13/4
Michelle Melissen 15/4
Savinia Rodriguez 15/4
Aucke Huijskens 17/4
Manon Joosten 18/4
Manon Houwers 18/4
Karlijn Grandiek 19/4
Sofie Schouwink 20/4
Isabel Schouwink 20/4
Ton de Waal 21/4
Negina Amiri 26/4
Bart Verheijden 27/4
Sebastiaan Morre 27/4
Peter Paul Weijers 28/4
Veda Visser 28/4
Joanna Kin 30/4
Secretariaat                 : Sandra Veugelers            secretaris-vcw@vcweert.nl
Penningmeester          : Sharda Kin                       penningmeester-vcw@vcweert.nl
Ledenadministratie      : Nancy Althusius               ledenadministratie@vcweert.nl
Sponsoring                  : Joost Verheijden
                                       Roy Stroek                       sponsoring@vcweert.nl
Technische Commissie: Tjebbe Smit                      tc-vcw@vcweert.nl
CMV-jeugd                   : Nog nader in te vullen     cmv@vcweert.nl
Liefhebberijcompetitie  : Ton de Waal
                                       Fons vd Linden                 info@liefhebberijvolleybalvcw.nl
Wedstrijdsecretaris       : Simone Kuypers               wedstrijdsecretaris@vcweert.nl
Scheidsrechterszaken  : Paul Custers,
                                       Frank Everaerts, 
                                       Ton de Waal                      scheidsrechter@vcweert.nl
PR en Communicatie    : Arjan Meuwissen             pr@vcweert.nl
                                        Sara Voskuilen
Kleding                            Paul  Custers                  kleding@vcweert.nl
Zaalbeheer                    : Simone Kuypers               zaalbeheer@vcweert.nl
Activiteitencommissie    : Nicole Pepels                   acvcweert@gmail.com
Combinatiefunctionaris  : Marloes van Dommelen   marloes@spcw.nl
Vertrouwenscontactpersoon: Yvonne Lacroix                vcp@vcweert.nl
Copyright © 2017 PrismaWorx VC Weert All rights reserved.
*|IFNOT:ARCHIVE_PAGE|* *|LIST:DESCRIPTION|*

Our mailing address is:
pr@vcweert.nl

Hoe wil je je nieuwsbrief ontvangen?
Je kunt hier je instellingen aanpassen, update your preferences , of  uitschrijven

*|IF:REWARDS|* *|HTML:REWARDS|* *|END:IF|*