Nieuwsbrief 20 VC Weert 19-20

*|MC:SUBJECT|*

Nieuwsbrief 20

26-06-2020

Een volleybal is rond en dat betekent dat deze alle kanten op kan. 

Daarom weer een nieuwsbrief om jullie van alle ontwikkelingen op de hoogte te houden. Te veel om hier op te noemen dus.....lezen maar.


Als je input hebt voor de volgende nieuwsbrief kun je dit sturen naar
pr@vcweert.nl
Teamindeling seizoen 2020-2021

Hieronder de definitieve teamindeling. 

Er is samen met VC Fortutas een jongensteam gevormd, consequentie daarvan is dat er bij de jeugdteams wel wat wijzigingen zijn. Dus kijk goed waar je bent ingedeeld.
Ook is er goed nieuws voor de Heren. We hebben wederom met Stravoc samen een team kunnen vormen. 
De Heren zullen dit jaar hun thuiswedstrijden doordeweeks op donderdag in Stramproy gaan spelen.

Speelsters van Dames 4 en Dames 6 die een tweede training willen hebben, kunnen zich melden bij de TC en dan wordt er een oplossing gezocht. Mail naar tc-vcw@vcweert.nl
 
Zoals het er nu naar uitziet kunnen de binnentrainingen voor alle teams weer beginnen op 24 augustus
Trainers die eerder willen beginnen kunnen hiertoe een verzoek indienen bij zaalbeheer (zaalbeheer@vcweert.nl) en dan wordt gekeken wat er mogelijk is, want in principe mag er weer vanaf 1 juli worden binnen gesport.

Oefenwedstrijden kunnen vanaf 1 september plaatsvinden. Oefenpotjes binnen de club mogen daarvoor ook al plaatsvinden. 
Op 5 september willen we een oefendag organiseren in sporthal Aan de Bron. Je kunt met je team tegen een ander VC Weert team oefenen of een tegenstander uitnodigen van een andere club. 
Via zaalbeheer (Sandra Saes) kunnen tijden worden gereserveerd. Wees snel want er zijn reeds een aantal tijden vergeven!

Voor de Corona richtlijnen wijzen we graag door naar de Nevobo website. We zullen kort voor aanvang van de trainingen de trainers en spelers specifiek informeren over de te nemen veiligheidsmaatregelen.
Aan een ieder goede vakantie gewenst.

De Technische Commissie.
Toelichting op CMV teamindelingen

De twee teams van niveau 3 zullen gezamenlijk trainen.
Door enkele afmeldingen zullen we per toernooi gaan bekijken of er eventueel uit geholpen of geschoven moet worden om zo twee volledige teams deel te kunnen laten nemen. 

Mochten er nog vragen en/of opmerkingen zijn dan mag u altijd mailen naar cmv@vcweert.nl 

Zoals jullie in het schema kunnen zien, zijn we nog steeds op zoek naar coaches en nieuwe trainers voor de CMV teams. Met de huidige bezetting van beschikbare CMV trainers zal het lastig zijn om alle gaten in te vullen. Dus wil je bijdragen dat onze sterren van de toekomst nog beter worden en begeleiding hebben bij hun toernooien, meld je dan ook per mail aan.

Groeten Maxime

Scheidsrechter Commissie lid gezocht

 

Voor het komend seizoen 2020-2021 is de vereniging nog steeds dringend op zoek naar een duizendpoot die de taken van Evie in de scheidsrechterscommissie kan overnemen.
In de vorige nieuwsbrief heeft zij kort haar taken omschreven.

Omdat we in deze tijd veel minder "live" contact hebben met de leden en daarmee ook ouders en andere enthousiastelingen zijn wij afhankelijk van mensen die zich in deze tijd toch geroepen voelen om te reageren op oproepen in de nieuwsbrief. Wij hopen dat er voor aanvang van het nieuwe seizoen een duizendpoot ergens onder vandaan kruipt die (in dit geval) graag de "pootjes" wil laten wapperen.


Voor meer informatie of aanmelding kun je mailen naar scheidsrechter@vcweert.nl

Nevobo nieuws

Per 1 juli worden de beperkingen voor sporten, zowel in de zaal als buiten, voor alle leeftijdsgroepen opgeheven. Dat is een van de uitkomsten van de persconferentie van het kabinet van afgelopen woensdagavond.

De versoepeling betekent dat volleybal zowel binnen als buiten vanaf deze datum zonder beperkingen mogelijk wordt. Wel benadrukte premier Rutte in de persconferentie dat iedereen zich zo veel mogelijk aan zowel de 1,5 meter afstandsregel als aan de hygiënevoorschriften van het RIVM dient te houden. De Nevobo past de protocollen voor volleybal zo snel mogelijk aan om duidelijk te maken aan welke regels en richtlijnen trainingen en wedstrijden moeten voldoen.

Algemeen directeur Guido Davio: “We zijn ontzettend blij met dit nieuws! Dit betekent dat we zowel binnen als buiten weer “gewoon” kunnen gaan volleyballen, uiteraard binnen de voorwaarden die er gelden. We zijn nu samen met de andere sporten aan de slag om het nieuws te vertalen naar het Sportprotocol. Waar nodig zullen we daar volleybalspecifiek aanvullingen op doen. We gaan ook zo snel mogelijk de beachvolleybalwedstrijden weer opstarten. Met het bericht dat we per 1 juli ook de zaal weer in mogen, hopen we op een normale voorbereiding en een normale start van de zaalcompetitie in september.”

Voorwaarden
Er is wel nog een aantal voorwaarden die gesteld worden om de binnen- en buitenaccommodaties te mogen gebruiken.

Voor beach- en outdoorvolleybal betekenen de aankondigen van woensdagavond op hoofdlijnen:

  • Alle leeftijdsgroepen kunnen weer “gewoon” (beach)volleyballen, dus zonder afstand te houden binnen de lijnen;
  • Buiten het veld hoeven kinderen tot en met 12 jaar onderling én tot volwassenen geen 1,5 meter afstand te houden;
  • Buiten het veld hoeven jongeren tot 18 jaar onderling geen 1,5 meter afstand te houden;
  • Alle andere leeftijdsgroepen houden buiten het veld 1,5 meter afstand tot elkaar;
  • Kleedruimtes, sportkantines en douches zijn weer open;
  • Maximaal 250 toeschouwers, maar geen maximum aantal personen onder de volgende voorwaarden: vaste zitplaatsen, een reservering en een gezondheidscheck vooraf. Allen met 1,5 meter afstand;
  • Ook kunnen er weer wedstrijden, competities en toernooien worden georganiseerd.

Per 1 juli mag er ook weer binnen worden gevolleybald. Op hoofdlijnen zijn er ten opzichte van buiten volleyballen de volgende aanvullende voorwaarden:

  • Nemen van ventilatie- en hygiënemaatregelen;
  • Maximaal 100 toeschouwers, maar geen maximumaantal personen onder de volgende voorwaarden: vaste zitplaatsen, een reservering en een gezondheidscheck vooraf. Allen met 1,5 meter afstand.

In samenwerking met een aantal andere partijen werkt de Nevobo op dit moment de wijzigingen per 1 juli uit in de protocollen die gelden voor volleybal. Deze worden zo snel mogelijk gecommuniceerd op www.nevobo.nl. In de protocollen blijft gelden: als je ziek of verkouden bent blijf je thuis; is er een lid van het huishouden positief getest op het coronavirus, dan blijft het hele huishouden thuis en hou je je aan de hygiënevoorschriften maatregel net als aan de 1,5 meter buiten de lijnen.

Daarnaast werkt de Nevobo eraan zo snel mogelijk de beachcompetitie weer opstarten. Hierover volgt spoedig meer informatie via www.volleybal.nl en www.nevobo.nl.

Gezocht Sponsoren

Zoals al eerder gemeld zal PrismaWorx aan het eind van dit seizoen na 6 jaar stoppen als hoofdsponsor.
De vereniging is dan ook aan het begin van dit seizoen dringend op zoek gegaan naar een nieuwe hoofdsponsor. Er zijn zeker al ontwikkelingen maar vanwege de Corona gaat dit niet zo snel als we zouden willen.

Jullie hulp in het zoeken naar nieuwe sponsoren is zeker in deze tijd van harte welkom.
Naast een hoofd/clubsponsor zijn er ook shirt sponsoren, kleinere sponsoren en leden van de club van 50/100. Verdere informatie hierover vind je ook op de site www.vcweert.nl onder het tabblad sponsoring.
Weet jij iemand of een bedrijf die binding hebben met de volleybalsport of met onze vereniging en graag wil sponsoren mail dan naar sponsoring@vcweert.nl

De vereniging wil PrismaWorx nogmaals bedanken voor de jarenlange prettige samenwerking.
 
Groeten Joost Verheijden
Impressie Beach trainingen 

De beach-en krachttrainingen op de velden bij sportpark St. Theunis worden druk bezocht. Gelukkig konden ook de leden boven de 18 snel aansluiten. Als de weergoden het toelaten is het altijd een gezellige boel daar.

Mochten er nog vragen en/of opmerkingen zijn mail dan naar: vcweertbeach@gmail.com.
Extra trainingsmogelijkheid Seniorenteams

Vanaf donderdag 2 juli willen we starten met een open beach avond voor alle leden van de seniorenteams (Nevobo Dames 1 t/m 6, Heren 1, Recreatie Dames 1 en Heren 1 t/m 3) van 19.00 tot 21.00 uur.

Hoe werkt het
Je stuurt een app met de tekst: Volleybal donderdag en je naam naar telefoonnummer 06-21409998 en dan word je in de groepsapp bijgevoegd.
Als je op donderdag zin hebt om te volleyballen geef je je uiterlijk woensdag via de app op. Bij een deelnemersaantal van minimaal 4 zal er gespeeld worden op de velden bij sportpark St Theunis.
Wij zorgen voor een speelschema en er zal op tijd worden gespeeld.
Bij voldoende animo zou er zo ook in de schoolvakantie (na 13 juli) doorgespeeld kunnen worden.

Zo'n app is natuurlijk ook makkelijk als je spontaan zin hebt om in de vakantie op een andere dag zelf te willen gaan beachen en nog maatjes zoekt.
Nieuwe scheidsrechters

Nieuw seizoen - nieuwe scheidsrechters. 

Word of ben je 16 jaar of ouder aan het begin van het nieuwe seizoen en heb je nog geen scheidsrechterslicentie dan heb je een mail ontvangen om de instaptoets van de Nevobo te gaan halen via onderstaande link https://www.volleybalmasterz.nl/spelregelbewijs/
De instaptoets van de Nevobo is namelijk verplicht voor elk lid van de vereniging vanaf de leeftijd van 16 jaar.
Hoe meer scheidsrechters we hebben, hoe minder vaak iedereen moet fluiten.

Voor aanvang van het nieuwe seizoen wordt er nog een bijeenkomst georganiseerd waar je gezamenlijk (ook geïnteresseerde ouders, coaches, trainers zijn welkom) kunt proberen om de licentie te behalen als dit nog niet gelukt is.
De precieze datum wordt nog bekend gemaakt, maar dit zal waarschijnlijk eind augustus of begin september worden.
Algemene Ledenvergadering 

Het bestuur van de volleybalvereniging nodigt u van harte uit voor de Algemene Ledenvergadering op woensdag 16 september 2020
Ontvangst: 19.00 uur                             
Aanvang: 19.30 uur
Locatie: Sporthal Aan de Bron, Maaslandlaan 2. Weert
 

Waarom de ALV bijwonen?
Tijdens de ALV wordt door het bestuur aan de leden verantwoording afgelegd over het gevoerde beleid en presenteert het de plannen en begroting voor het nieuwe seizoen. 

Waar zijn de stukken voor de ALV?
Leden die de ALV zullen bezoeken en graag vooraf de stukken willen ontvangen, kunnen deze via mail aanvragen bij de secretaris, via secretaris-vcw@vcweert.nl
De stukken worden vanaf 1 week voor de vergadering per mail toegezonden. 
In verband met papierbesparing liggen er geen geprinte stukken in de sporthal op 16 september.


NB: i.v.m. de huidige corona-crisis: Wij zullen afhankelijk van de dan geldende voorschriften en richtlijnen de vergadering organiseren.  


Willen alle commissies er aan denken om jullie verslagen voor 30 juni te versturen naar secretaris-vcw@vcweert.nl. Als het goed is hebben jullie daar afgelopen week een mail over gehad (kijk ook in de SPAM).
Kledingcommissie
 
We zijn in het begin van het jaar druk doende geweest met het uitzoeken van nieuwe clubkleding voor het seizoen 20-21.

Mede vanwege Corona is het lastig gebleken om een nieuwe hoofdsponsor te vinden. Dit is voor ons een reden om te besluiten dat we nog een jaar doorgaan met de huidige clubkleding.

Indien komend seizoen nog kleding besteld moet worden (te klein geworden, nieuwe leden, etc) dan is dit mogelijk.
Daarom willen wij per team vragen om alle broeken en shirts in jullie team tas aan het begin van het nieuwe seizoen te passen en mocht er iets nodig zijn mail dan naar kleding@vcweert.nl. Ook melden als er shirts en broeken over zijn.

Leden die in een ander team gaan spelen graag zorgen dat hun tenue in de goede tas terecht komt.
Kantinediensten Aan de Bron


Als in seizoen 2020-2021 de wedstrijden weer gaan starten, wil je natuurlijk onder het genot van een hapje of drankje weer alles kunnen volgen. Dus als je een kantinedienst kunt invullen, stuur dan alvast een mail naar kantine@vcweert.nl

Alvast bedankt,
De kantinecommissie

Belangrijke contactgegevens
Secretariaat:
Vacant
secretaris-vcw@vcweert.nl

Penningmeester:
Sharda Kin
penningmeester-vcw@vcweert.nl

Ledenadministratie
Sharda Kin
ledenadministratie@vcweert.nl

Sponsoring:
Joost Verheijden
sponsoring@vcweert.nl

Technische Commissie:
Tjebbe Smit
tc-vcw@vcweert.nl

CMV-jeugd:
Maxime Bethlehem
cmv@vcweert.nl

Recreatie:
Ton de Waal
info@liefhebberijvolleybalvcw.nl

Wedstrijdsecretariaat:
Daniëlle van Lierop
wedstrijdsecretaris@vcweert.nl
 
Scheidsrechterszaken:
Evie Lamerikx
scheidsrechter@vcweert.nl

PR en Communicatie:
Nicole Pepels
pr@vcweert.nl

Kleding:
Jeanique Smits
kleding@vcweert.nl

Zaalbeheer:
Sandra Saes
zaalbeheer@vcweert.nl

Activiteitencommissie:
Nicole Pepels
acvcweert@gmail.com

Vertrouwenspersoon:
Yvonne Lacroix
vcp@vcweert.nl

Kantine:
Ton Baetsen
kantine@vcweert.nl

Buitentoernooi:
Joost Verheijden
buitentoernooi@vcweert.nl  
 
Facebook
@VCWeert
VC Weert Volley
VC Weert/ VCB
Copyright © 2017 PrismaWorx VC Weert All rights reserved.
*|IFNOT:ARCHIVE_PAGE|* *|LIST:DESCRIPTION|*

Our mailing address is:
pr@vcweert.nl

Hoe wil je je nieuwsbrief ontvangen?
Je kunt hier je instellingen aanpassen, update your preferences , of  uitschrijven

*|IF:REWARDS|* *|HTML:REWARDS|* *|END:IF|*