*|MC:SUBJECT|*

Nieuwsbrief 08 13-12-2018

Team niveau 5.2 kampioen!

Dit weekend is het team 5.2 van VC Weert kampioen geworden in Venlo.

Zondag 9 december is 5.2 kampioen geworden. Na een zeer spannend begin en een bloedstollende 1e set, die gelijk eindigde, hebben ze de 2e set met overtuiging gewonnen. Het kwam aan op de 2e wedstrijd en ook hier ging de hartslag bij zowel de coaches als de ouders op de tribune in rap tempo omhoog. Maar onze dames, zouden onze dames niet zijn als ze het hoofd niet koel hielden. Service ging super en ook het 3x spelen ging steeds beter. Uiteindelijk maakten de dames het met veel enthousiasme mooi af en wonnen ze overtuigd de 2e wedstrijd en daarmee ook het kampioenschap! Volgende week zondag spelen ze nog 2 wedstrijden thuis en daarna kan het feestje in de kantine beginnen. Benthe, Laura, Gwen, Lisa, Fae, Moon, coach Chico, coach Zonne, trainsters Lieke en Maxime van alle papa's, mama's, opa's, oma's, ooms, tantes, neefjes, nichtjes, vriendjes, vriendinnetjes en iedereen die jullie kennen proficiat met jullie kampioenschap!!

Team: Laura, Benthe, Gwen, Lisa, Fae, Moon. Coach Chico Keulen en Zonne van Tilburg. Trainster Lieke Steijvers en Maxime Bethlehem.

Van harte gefeliciteerd!

VC Weert MB1 kampioen!!!

MB1 van VC Weert (ca. 14 jaar) is afgelopen zaterdag (winter)kampioen geworden in hun klasse.

Met nog twee wedstrijden te gaan, moest er nog 4 punten behaald worden, om Trivia en Fortutas achter zich te houden.

De eerste mogelijkheid hiervoor was de wedstrijd van zaterdag tegen Set Up uit het Noord-Limburgse Meerlo.
De tribune zat goed vol en de meiden waren er klaar voor.

Na al twee keer in de C-categorie kampioen geweest te zijn, was het team wel gewend aan spannende wedstrijden en ook dit keer was er weinig sprake van spanning. En dat was ook te merken in de wedstrijd.

Zoals gewoonlijk kwam de ploeg in de eerste set even op achterstand, om daarna niet meer achterom te kijken.

Met de cijfers 25-19, 25-20 en 25-11 werden drie sets geworden en waren de benodigde punten voor het kampioenschap binnen.

En dus feest en promotie naar de hoofdklasse.

Goed gedaan Bloem, Susanti, Romy, Michelle, Evi, Bita, Jennifer en Roxy

Update Tel en fluit schema

Beste leden,

Hieronder een update van het tel en fluit schema voor de resterende wedstrijden in eerste helft van seizoen 2018-2019.
Kijk hier dus goed naar!
Let op dat je zowel als scheidsrechter en teller ingedeeld kan zijn, of ook bij de begeleiding van cmv wedstrijden.
CMV wedstrijden zijn blauw gearceerd.
Ben je verhinderd? Zorg dan zelf voor een vervanger.
Zoek je geen vervanger, dan is de boete voor jou!
Elke wijziging dien je bij de scheidsrechtercommissie door te geven: scheidsrechter@vcweert.nl
Zie je onjuistheden in het schema, laat het dan ook weten.

Met vriendelijke groet,

De scheidsrechtercommissie

Verslag Dames 5 - 8dec
Met Hyundai 1 en Hyundai 2 (de ene wat groter dan de andere) reden wij volgeladen met 8 vrouwen naar Belfeld alwaar Holyoke D3 voor ons op het programma stond. We zouden het verslag van vorige week wat betreft uitslag en verloop kunnen kopiëren. In de eerste set moest de diesel op gang komen en daarna stoomden we door naar 15-25. Omdat de "oude" spieren op de bank niet te koud moesten worden werd set 2 snel afgemaakt met 7-25. Daar kwam die vervelende derde set weer, lange tijd ging het gelijk op. De ons welbekende "T-rex" kwam voorbij (moet je die bal nu boven- of onderhands passen) en met teveel eigen fouten helaas verlies 25-21. In de vierde set maakten we korte metten met de tegenstander en door 8-25 namen we 4 punten mee naar Weert. Met cake in de kleedkamer vierden we een verjaardag (teamgevoel hè, op je verjaardag eerst spelen en daarna kan het bezoek komen) en reden we snel naar Aan de Bron om met een verdiende consumptie dames 4 aan te moedigen. Wij hopen dat onze "goedbedoelde tips, aanwijzingen, enthousiaste yells en bijna wave er mede toe bijgedragen hebben dat er voor hen 1 dik verdiend punt in Weert bleef. Zo'n 2 uur mochten wij genieten van een screenshot in onze app waar we op een tweede plaats in de poule stonden maar nadat Bach hun wedstrijd ook had gespeeld staan we op een mooie verdienstelijke 3e plaats. Komende zaterdag spelen wij een thuiswedstrijd tegen de koploper Peelpush D5.

PrismaWorkx Vc Weert Dames 2 - Accretos Dames 2

Afgelopen zaterdag stond er een thuiswedstrijd tegen Accretos Dames 2 op de planning.
De spirit zat er al goed in toen we begonnen aan de eerste set.
We kwamen veel aan de bal, scoorde veel punten met de aanval en de verdediging.
Ook waren er veel rallie ballen. Deze set hebben wij uiteindelijk gewonnen met 27/25

Eindelijk weer een puntje erbij, dat zorgde voor positieve energie voor de volgende paar sets! Er was positieve energie in het veld maar ook langs de kant. Er werd hier en daar aangemoedigd, en goed gecommuniceerd met elkaar! Set 2 hebben we gewonnen met 25-19.

Inmiddels al 2 sets gewonnen, dus de sfeer en de drive zat er lekker in!
Goede passes, en goede aanvallen, zo kregen we de puntjes wel bij elkaar! Het was voor ons lang geleden dat we een wedstrijd hebben gewonnen dus dit voelde extra goed.
Ook deze set gewonnen, met 25-20!

Wij namen geen genoegen met 4 puntjes, de laatste set moesten we en zouden we winnen!
Alweer goede passes, goede communicatie, en ook de serves liepen hier weer wat beter! Deze set uiteindelijk gewonnen met 25-21!

Wij willen als team graag Vera Voogd en Silke Engbrenghof bedanken voor de versterking en goede inzet! Jullie hebben het goed gedaan.

Komende zaterdag spelen wij om 17:00 uur tegen Grashoek. Hopelijk nemen we dan weer zoveel punten mee naar huis!

Wedstrijdverslag Ds4 8 dec

Zo, daar zijn we weer. Amper twee dagen na onze clash tegen Vludoc, strompelden de “meisjes” van Ds4 zaterdagmiddag tegen vieren de zaal binnen. Een enkeling stond te fluiten of tellen en de rest was er nog net getuige van dat onze trainingsmaatjes, Ds2, hun eerste overwinning in hun zak staken; TOP👍. Angstvallig wierpen wij een blik op onze tegenstander; jonge, gedreven meiden. Aij aij aij... wij gokten erop dat we binnen t uur weer onder de douche zouden staan. Niets was minder waar......
En dat kwam niet door het volleyballen. Toen de aanvangstijd van 16.30u was verstreken, was er in geen velden of wegen een scheids te bekennen. In de zaal was niemand aanwezig die het fluiten kon overnemen. Dus een blik op de lijst en het telefoonnummer van de scheids maakte dat we Ton de Waal aan de lijn kregen, die eigenlijk na 45 jaar fluiten zijn fluit aan het volleybalnet had gehangen. Echter, Ton had met ons te doen en na goedkeuring van de tegenstander, verscheen Ton 30 minuten na aanvang in de zaal. De formaliteiten waren al geregeld, dus Ton hoefde alleen nog de troon te beklimmen en de wedstrijd ging van start.
Echt lekker ging dat voor ons niet. De chaos van ‘nog een scheidsrechter regelen’ brak op en we keken al snel tegen een achterstand aan.
En als je dan denkt als je alles hebt gehad, kan het nog erger; halverwege de eerste set knapte het net😱😱😱. Jawel dames en heren, het net knapte: de bovenkant van het net zakte als een drillpudding in elkaar! Levensgevaarlijk ook nog, maar er was geen tijd voor schrikken, want er moest in allerijl een nieuw net gevonden worden, dat uiteindelijk werd gevonden ergens achter in een kast!!! De tegenstander accepteerde ook deze vertraging en na een time-out van 10 minuten speelden we weer kwistig verder! Het tumult was ons teveel en de tegenstander stak alvast een punt in hun zak: 14-25. De tweede set voerden we twee wissels door en wat bekomen van de schrik deden we het best aardig, maar de meiden uit t zuiden waren nét iets beter: 20-25. Setje drie ging van start en warémpel; we kwamen op stoom. Er werd gewerkt en geknokt. En waar we vóór de wedstrijd en in de eerste set ons geloof hadden verloren, bleek nu dat de Heilige God toch nog onder ons was: 25-17 en daarmee bleef er dus in ieder geval één punt in Weert.
Set 4 was er een om snel te vergeten: de zaal was leeg, de handballers begonnen al met opbouwen van hun velden en de fut was op:10-25. Blij met één punt, stapten wij van het veld, dronken nog wat bij Ivo en stapten in onze arrensleeën en reden de barre winternacht tegemoet😉.
Voor deze ouwe rotten even geen volleybal meer. Wij gaan krachten sparen en ons voorbereiden op de tweede helft van het seizoen, waarin we genoeg punten hopen te verzamelen om in de tweede klasse te kunnen blijven. Wij gaan t zien😬.

* Ook deze week hadden we weer trouwe metgezellen: met een dikke overwinning in the pocket bewezen “t soepele keelgeluidje” en haar naamgenoot, de boomlange Kim A weer hun diensten voor ons team! 🙏Danku dames!
* Ton de Waal: HELD van de dag. Ongelofelijk fijn dat Ton, ondanks de misverstanden, bereid was om onmiddellijk, door weer en wind, naar de sporthal te komen. Ton ging met een welverdiend bosje bloemen, én dikke complimenten van ons én de tegenstander over zijn optreden, weer naar huis.
* zeer ongewoon op deze plaats maar ook een dankjewel aan onze tegenstander. Zij hadden alle recht om zonder te spelen, met 4-0 winst, van het veld te stappen, maar kozen hier niet voor. Toen daarna de ellende met het net nog gebeurde....; menig team zou zijn opgestapt, maar deze dames hielpen mee met t ophangen van een ander net. Als je het over sportief gedrag hebt: wij nomineren deze meiden😊😊😊.

Tot volgend jaar; 12 januari spelen we weer onze eerste wedstrijd, thuis, om 16.30u in AdB

Ds4 wenst eenieder hele fijne feestdagen en een goed, gezond en sportief 2019!

👋👋

Het bestuur van VC Weert vraagt jullie  aandacht voor het vlgende.

Vanaf nu is het voor iedereen die VC Weert een warm hart toedraagt mogelijk om jouw sponsordoel GRATIS te sponsoren.

Op de website staat een banner van SponsorKliks. Door op deze banner te klikken verschijnt een overzicht van tientallen webwinkels, waaronder Bol.com, Coolblue en Zalando. Elke aankoop bij een van deze bedrijven levert jouw sponsordoel een commissie op terwijl u zelf dezelfde prijs betaalt, het kost U dus niets extra.

Doe hetzelfde als u uit eten gaat of een pizza wilt laten bezorgenVia jouw sponsordoel kunt u terecht bij 4.500 restaurants waarbij elke bestelling of reservering geld oplevert.
Zo is sponsoren niet alleen heel gemakkelijk maar nog lekker ook!

Onze opbrengst over de afgelopen paar maanden is 240  euro maar hier is nog veel meer te halen.