*|MC:SUBJECT|*

Nieuwsbrief 09 17-1-2019

Tel en fluitschema versie 17-1

Beste leden,

Hieronder het tel en fluit schema voor de tweede helft van het seizoen 2018-2019.
Kijk hier dus goed naar!
Let op dat je zowel als scheidsrechter en teller ingedeeld kan zijn, of ook bij de begeleiding van cmv wedstrijden.
CMV wedstrijden zijn blauw gearceerd.
Ben je verhinderd? Zorg dan zelf voor een vervanger.
Zoek je geen vervanger, dan is de boete voor jou!
Elke wijziging dien je bij de scheidsrechtercommissie door te geven: scheidsrechter@vcweert.nl
Zie je onjuistheden in het schema, laat het dan ook weten.

Met vriendelijke groet,

De scheidsrechtercommissie

Jeugdkamp 2019

We zitten volop in de voorbereiding van het kamp voor 2019. De datum is vastgesteld op het weekend van zaterdag 18 en zondag 19 mei. Met deze datum hebben we geprobeerd alle feestweekenden, grote festivals en toetsweken te vermijden. De locatie is ook al bekend. Dat wordt Scouting St. Maarten. (In de stad)

De uitnodigingen zijn onderweg en zullen een dezer dagen via jullie mailbox binnen komen. De sluitingsdatum voor opgeven voor deelname is 1 maart 2019. Ook de vrijwilligers kunnen zich via dit formulier opgeven. Uiteraard hopen wij op een hoog aantal deelnemers en vrijwilligers.

Er zijn gelukkig 2 nieuwe commissieleden toegetreden. Hier zijn we heel blij mee.

Er is wel een verandering met vorige jaren en dat is dat we het kamp organiseren voor alle jeugd tot en met de C-teams. Wij hebben hier zorgvuldig over nagedacht en zijn van mening dat deze leeftijdsgroep hele andere interesses hebben dan de oudere jeugd en dat dit moeilijk te combineren is tijdens een kampweekend.

Verder zijn we volop bezig met de invulling van het weekend en als de plannen die er nu al liggen ten uitvoer gebracht kunnen worden, beloofd het een mooi weekend te worden.

Dus hou je mailbox in de gaten en geef je snel op.

Commieleden jeudkamp:

Claudia Dodemont, Flore Snellen, Esther van Berkel, Janneke Nies en Jolanda Maertens

WedstrijdVerslag Dames 5 12-1
Je kon wel zien dat we er weer zin in hadden na een lange volleyballoze pauze, want zaterdag 12 januari reden wij op volle sterkte naar Roggel. Dus stil zitten op de achterbank, even bijkletsen, lekker warm en gelukkig was het maar 20 minuten naar Roggel alwaar Accretos D4 op ons wachtte. En dan ook letterlijk, want toen we aankwamen was de zaal nog niet open en moesten we in de regen wachten op iemand met een sleutel. Wat wij allemaal niet over hebben om te sporten. In de thuiswedstrijd hadden we het 1 set onnodig spannend gemaakt en dat wilden we deze keer vermijden. Met nog maar 1 training in het nieuwe jaar in de benen ging het allemaal een beetje stroef in het begin, we moesten er duidelijk nog een beetje in komen. Gelukkig kunnen wij dan vertrouwen op jarenlange ervaring. Er werd een tandje bijgeschakeld en met wat meer servicedruk konden we toch lekker uitlopen. Gedurende de wedstrijd werd er druk gewisseld in de opstelling zodat iedereen weer wedstrijdritme op deed. Er werd goed verdedigd en met hier en daar een mooie aanval wonnen we met niet al te veel moeite met 0-4 (15-25 18-25 10-25 10-25). Het was niet onze mooiste wedstrijd, maar dat gaf niks want er was weinig publiek. Daarna met 18 voeten tegelijkertijd onder de douche (bij 2 een koude maar wel gezellig) en we namen toch weer 5 punten mee naar Weert. Daar dronken we er eentje in AdB samen met een gedeelte van D4 ook op hun klinkende overwinning. Voorlopig genieten wij nog steeds, zo lang het duurt, van onze eerste plaats en trainen wij rustig verder, zodat we over twee weken in Reuver tegen Revoc D2 er weer tegen aan kunnen.

WedstrijdVerslag Dames 4 12-1

Zoooo, nieuwe jaar is weer begonnen en zo ook een nieuwe helft van het volleybalseizoen. Afgelopen maandag weer de eerste training na de Kerst en we mochten van Marco kiezen tussen heavy, heavy of heavy. Maar, omdat deze drilmaster ons in de eerste helft al goed afgetraind heeft, was het voor ons piece of cake om deze training af te werken. Ook is het alweer zolang geleden dat wij wedstrijd hadden dat je nog bijna zou vergeten dat we moesten spelen op zaterdag én een verslag moeten schrijven. Maarrrr.... toch nog op tijd aan gedacht😉.
Uiteraard waren alle messen weer geslepen, want uitgerust én vanuit een underdogpositie 🐶 kun je voor mooie verrassingen zorgen.
And we did..... nondejuu, wat hebben wij een lekkere pot gespeeld.
De nr 4 van de ranglijst kwam ons opzoeken in ons pittoreske Weerter halletje en wij zweetten peentjes en zij niet. Wij hadden namelijk een geblesseerde, een pas ont-zwangerde, een bloedfanatieke invaller en dan de gewone gebreken🙃. Maar goed, de eerste set ging van start en die ging voortvarend! En opeens.... we konden het zelf niet geloven, hadden we de eerste set gewonnen. Yeah! 1 punt in the pocket. We vonden eigenlijk dat we het nu wat rustiger aan mochten doen, want volgens de prognose waren wij nu klaar met presteren.
Maar daar was ‘t dan toch: ons onveranderd fanatisme! Met een onveranderd team gingen we de 2e set in en..... het was bijna niet te geloven, maar ook deze set werd binnen gehaald. Never change a winning team, dus dezelfde 6 begonnen aan de derde set. Halverwege de set kwam er voor onze kersverse moeder een eind aan de wedstrijd en deden wij beroep op Vera. Vera had tijdens de eigen wedstrijd al een mega service en had ook nu een belangrijk aandeel in de overwinning. Waar we namelijk op t punt van wisselen nog tegen een forse achterstand aankeken, bracht Vera daar met een master-serie verandering in. En ja hoor, setje nummer 3 en daarmee de overwinning was binnen🥳🥳. Op naar set 4: beginnen zoals je bent geëindigd. Deze set was er voor Mestreech eentje om snel te vergeten. We waren heer en meester en het ongelofelijke gebeurde: wij haalden de eerste 4-0 ( in ons voordeel) binnen en daarmee 5 punten! Tegen de nr 4! Wow, wow en nog eens wow! Dames 4 is klaar voor de tweede helft van het seizoen💪.

* Een dikke dankjewel aan Vera; op een beslissend punt in de wedstrijd maakte deze meid het verschil 👏👏

Tot de volgende wedstrijd!!
Dames 4

WedstrijdVerslag Niv 5.1 13-1

Onze eerste wedstrijd in de hoofdklasse, spannend!!
En onze eerste wedstrijd speelden we thuis, 2 wedstrijden tegen Peelpush.
Onze meiden speelden goed, alle rust. 1ste helft nipt verloren , maar 2de helft nog sterker terug en met een flinke voorsprong gewonnen. Gelijk spel, toppers!!
2de wedstrijd tegen de kampioenen van het vorige seizoen, ook een team van Peelpush. Peelpush liet een mooie spelverdeling zien met goede smachballen. Maar die speelden we mooi terug!! 1ste set net verloren, kom op meiden , we gaan er weer voor. 2de helft deden we het ook weer super, wat boden we tegenstand! Helaas was Peelpush net te sterk. Maar met opgeheven hoofd kijken we terug op een mooi gespeelde wedstrijd in de hoofdklasse. TROTS!!! volgende week gaan we er weer voor, dan in Meijel

Wedstrijdverslag Dames 1 12-1

Afgelopen zaterdag stond weer de eerste wedstrijd van de 2ehelft op het programma. Deze wedstrijd werd gespeeld tegen Gepidae, Tilburg. Na een lekkere vakantie was stond iedereen zaterdag weer klaar om zich van de beste kant te laten zien.

Zoals ze zeggen nieuwe rondes nieuwe kansen.

De eerste set begon en kwamen al gauw op een voorsprong. Iedereen zat lekker in zijn vel en hier en daar werden mooie punten gemaakt. We verdedigden goed, doken meerdere ballen van de grond waarna ze lekker hard afgemaakt werden. De set werd gewonnen met 25-20.

Ook in de tweede set kwamen we weer op voorsprong. Later haalden de dames van Gepidae nog wat punten in, waardoor er een time-out werd aangevraagd. Dit was genoeg, we herpakten ons weer waarna deze set ruim gewonnen werd met 25-16.

Met al 2 punten in onze zak, op naar de derde set. Ook deze set bleven we goed in de wedstrijd. Iedereen bleef gefocust. Er werden hier en daar weer wat ballen goed verdedigd en heerlijk afgemaakt. De tegenstander wist hier niets tegen te doen.

Zou het dan toch gaan gebeuren. De eerste wedstrijd dit seizoen dat we met 4-0 gingen winnen. De opstelling bleef weer staan, we begonnen aan de vierde set. Gepidae was helemaal de kluts kwijt. Niet alleen de speelsters maar ook de coaches hadden de moet opgegeven en wisten zich niet te herpakken tegen onze sterke aanval.

Het moment was daar: EEN 4-0 OVERWINNING !!!

Vol plezier werd en boven in de kantine nog gedronken en nagepraat.

Aankomende vrijdag staat er om 21.00 een uitwedstrijd tegen HLB Van Daal/DS DS 4 op het programma. Deze staan om een 10de plek. Ook hier gaan we dus de 5 punten mee naar huis nemen!

Dames 1

WedstrijdVerslag Heren 1 12-1
VCE/PSV – Heren-1 2-3
Heren-1 speelde in Eindhoven tegen het sterke, lange VCE/PSV, een team dat in het kielzog van koploper Limac nog mee hoopt te strijden om de titel. Wij wilden ons revancheren voor de matige thuiswedstrijd maar het zou moeilijk worden door afwezigheid van Brent, Stef en Dirk, maar gelukkig deed Stijn wel weer mee. Mede door Stijn startten wij sterk, op basis van een prima pass kon Luuk het spel goed verdelen: mooie en beetje verrassende 18-25 winst. De tweede set ging lang gelijk op maar langzaam maar zeker werd de thuisploeg sterker en trok dit ook door naar de derde set: 25-20 en 25-14. Even leek een nederlaag onvermijdelijk maar toen namen onze middenmannen Ko en Ruben, door een aantal prima blokkeringen tegen de lange mannen ons op sleeptouw. We dwongen via 21-25 een vijfde set af en speelden daarin slimmer dan de hardhitters: 10-15 winst. Dit seizoen wonnen we tot dusver alle vijfsetters en zeker met deze onverwachte 3-2 uitzege waren we erg tevreden. Limac lijkt op de titel af te gaan stevenen terwijl wij na twaalf duels (de helft via 3-2 winst) precies in het midden staan van een compacte middenmoot in de derde divisie.

WedstrijdVerslag Dames 2 12-1
Zaterdag 12 januari hadden we onze eerste wedstrijd van het nieuwe jaar tegen VC Kessel dames 2. Om het nieuwe jaar goed te beginnen waren we vastberaden om zeker een paar puntjes te pakken. De eerste set kwamen we goed op voorsprong maar hoe dichterbij we bij de 25 kwamen hoe moeilijker dat we het kregen. Mede door een aantal communicatie fouten verloren we de set met 20-25. Na de teleurstelling van de eerste set waren we vastberaden om de tweede set te pakken. We begonnen goed en kwamen weer op een voorsprong. Maar toen we dichterbij de 25 kwamen ging het weer fout. Wel kwamen we al dichterbij dan de eerste set. We hebben de set uiteindelijk net met 24-26 verloren. Na weer een teleurstelling was onze motivatie een beetje weg maar we konden er nog een vijfsetter uithalen. Helaas ging het in de derde weer mis we kwamen niet meer in ons spel en verloren ook deze set met 22-25. Na het verliezen van ook de derde set was onze motivatie helemaal weg. Ons spel werd daardoor minder, waardoor we de set verloren met 18-25. Helaas zijn we het jaar niet goed begonnen maar er staan nog zat wedstrijden op het programma waar we puntjes kunnen pakken.

Het bestuur van VC Weert vraagt jullie  aandacht voor het vlgende.

Vanaf nu is het voor iedereen die VC Weert een warm hart toedraagt mogelijk om jouw sponsordoel GRATIS te sponsoren.

Op de website staat een banner van SponsorKliks. Door op deze banner te klikken verschijnt een overzicht van tientallen webwinkels, waaronder Bol.com, Coolblue en Zalando. Elke aankoop bij een van deze bedrijven levert jouw sponsordoel een commissie op terwijl u zelf dezelfde prijs betaalt, het kost U dus niets extra.

Doe hetzelfde als u uit eten gaat of een pizza wilt laten bezorgenVia jouw sponsordoel kunt u terecht bij 4.500 restaurants waarbij elke bestelling of reservering geld oplevert.
Zo is sponsoren niet alleen heel gemakkelijk maar nog lekker ook!

Onze opbrengst over de afgelopen paar maanden is 240  euro maar hier is nog veel meer te halen.
Bij vragen, contact Joost Verheijden

Sportieve groet,
Bestuur VC Weert
Secretariaat                 : Sandra Veugelers            secretaris-vcw@vcweert.nl
Penningmeester          : Sharda Kin                       penningmeester-vcw@vcweert.nl
Ledenadministratie      : Nancy Althusius               ledenadministratie@vcweert.nl
Sponsoring                  : Joost Verheijden                  sponsoring@vcweert.nl
Technische Commissie: Tjebbe Smit                      tc-vcw@vcweert.nl
CMV-jeugd                   : Maxime Bethlehem       cmv@vcweert.nl
Liefhebberijcompetitie  : Ton de Waal
                                       Fons vd Linden                 info@liefhebberijvolleybalvcw.nl
Wedstrijdsecretaris       : Daniëlle Poetoehena                wedstrijdsecretaris@vcweert.nl
Scheidsrechterszaken  : Paul Custers,