*|MC:SUBJECT|*

Nieuwsbrief 10 25-1-2019

Tel en fluitschema versie 17-1

Beste leden,

Hieronder het tel en fluit schema voor de tweede helft van het seizoen 2018-2019.
Kijk hier dus goed naar!
Let op dat je zowel als scheidsrechter en teller ingedeeld kan zijn, of ook bij de begeleiding van cmv wedstrijden.
CMV wedstrijden zijn blauw gearceerd.
Ben je verhinderd? Zorg dan zelf voor een vervanger.
Zoek je geen vervanger, dan is de boete voor jou!
Elke wijziging dien je bij de scheidsrechtercommissie door te geven: scheidsrechter@vcweert.nl
Zie je onjuistheden in het schema, laat het dan ook weten.
Wisselingen van afgelopen week zijn hier niet in verwerkt
Met vriendelijke groet,

De scheidsrechtercommissie

Jeugdkamp 2019

We zitten volop in de voorbereiding van het kamp voor 2019. De datum is vastgesteld op het weekend van zaterdag 18 en zondag 19 mei. Met deze datum hebben we geprobeerd alle feestweekenden, grote festivals en toetsweken te vermijden. De locatie is ook al bekend. Dat wordt Scouting St. Maarten. (In de stad)

De uitnodigingen zijn onderweg en zullen een dezer dagen via jullie mailbox binnen komen. De sluitingsdatum voor opgeven voor deelname is 1 maart 2019. Ook de vrijwilligers kunnen zich via dit formulier opgeven. Uiteraard hopen wij op een hoog aantal deelnemers en vrijwilligers.

Er zijn gelukkig 2 nieuwe commissieleden toegetreden. Hier zijn we heel blij mee.

Er is wel een verandering met vorige jaren en dat is dat we het kamp organiseren voor alle jeugd tot en met de C-teams. Wij hebben hier zorgvuldig over nagedacht en zijn van mening dat deze leeftijdsgroep hele andere interesses hebben dan de oudere jeugd en dat dit moeilijk te combineren is tijdens een kampweekend.

Verder zijn we volop bezig met de invulling van het weekend en als de plannen die er nu al liggen ten uitvoer gebracht kunnen worden, beloofd het een mooi weekend te worden.

Dus hou je mailbox in de gaten en geef je snel op.

Commieleden jeudkamp:

Claudia Dodemont, Flore Snellen, Esther van Berkel, Janneke Nies en Jolanda Maertens

Wedstrijdverslag Dames 1 18-1

Wedstrijd verslag PrismaWorx VC Weert DS1 tegen HLB Van Daal/ DS DS 4

Daar stapten we dan uit, om 19:45 uur op een vrijdagavond in Den Dungen. Niet echt het besef hebbende dat we een wedstrijd moesten spelen, maar wel gemotiveerd na de overwinning van vorige week. We wisten dat dit een cruciale wedstrijd zou zijn, die al het verschil kon gaan maken tussen degradatie of pd-wedstrijden. Na het maken van een nieuwe teamfoto omdat we compleet waren (13 man sterk), konden we aan de wedstrijd beginnen! Johan zag er anders uit op de vrijdagavond; hij had wat weg van Tjebbe of Rob, maar de manier van coachen bleef hetzelfde.

In de eerste set lieten we al meteen zien dat we aardig wat bij hebben geleerd sinds de vorige wedstrijd die we tegen HLB Van Daal speelden. Gedurende de set lagen wij steeds een paar punten voor die de tegenstander niet bij wist te halen. We wonnen de set met 22-25.

Een lekker begin, dat smaakte naar meer! Het team uit Den Dungen haalde veel ballen van de grond waardoor we toch scherp moesten blijven. Aan het eind van de set werd het nog even spannend, maar we wonnen overtuigd met 23-25.

Waar het in de volgende twee sets mis ging, was niet geheel duidelijk. In beide sets wist HLB Van Daal een voorsprong te krijgen die wij steeds niet bij konden halen. De derde set verloren we met 25-15. In de vierde set leek het weer op te klaren toen we meer in de buurt kwamen door een servicereeks van onze kant, maar zodra de tegenstander weer wist hoe ze moesten passen, was ook deze set gauw verloren. De eindstand werd 25-17.

We waren niet naar Den Dungen gereisd om eerst twee sets te winnen en dan alsnog te verliezen. Om 22.15 uur ’s avonds spaarden we al onze energieën nog even op om alles te geven. Het leek meteen mis te gaan; met een goede service stond de tegenstander al snel met 3-0 voor. Zodra wij 3-1 maakten, kregen we weer moed door onze personal cheerleaders die met z’n 7 langs de kant een feestje bouwden. Het ging gelijk op en met een stand van 7-8 voor ons wisselden we van kant. Nu stonden we aan de winnende kant en kon niks meer mis gaan. Na een hééérlijke smash op 5 van Veda (of zoals Tjebbe het noemde ‘een eruptie’) was HLB Van Daal aanzienlijk bang. We sloten de wedstrijd af met een service van Claudia die pre-cies op de achterlijn viel en hiermee namen we met een eindstand van 10-15, ook de vijfde set mee naar huis!

Met trots op onze overwinning gaan we weer trainen voor de volgende thuiswedstrijd tegen Jola Olympus DS 1, om 14:30 uur.

Rob en Tjebbe, ontzettend bedankt voor het coachen!

WedstrijdVerslag Heren 1 19-1

Heren-1 speelde thuis tegen TFC /Coppens Warenhuis uit Odiliapeel, een middenmootduel maar gezien de uiterst kleine verschillen in de middenmoot van de derde divisie zeker belangrijk. Heren-1 speelde helaas wat te wisselvallig en waar het team vorige week in Eindhoven knap om wist te gaan met een lange tegenstander lukte dat zaterdag een stuk minder. TFC speelde prima en hun lange mannen hadden het naar hun zin, ze waren nauwelijks af te stoppen en blokkerend een behoorlijke sta-in-de-weg. Na vrij duidelijk verlies van de eerste set waren de volgende sets spannender maar meer dan alleen winst van de tweede set zat er helaas niet in. Via de setstanden 21-25, 25-23, 23-25 en 22-25 werd er terecht met 1-3 verloren. Heren-1 staat nu op de gedeelde zevende/achtste plaats en het blijft oppassen geblazen: met tweemaal winst sta je in de subtop maar met tweemaal verlies maar net boven de degradatiezone. Het belang van de komende wedstrijd in Helmond tegen Polaris is daarmee wel duidelijk.

Het bestuur van VC Weert vraagt jullie  aandacht voor het vlgende.

Vanaf nu is het voor iedereen die VC Weert een warm hart toedraagt mogelijk om jouw sponsordoel GRATIS te sponsoren.

Op de website staat een banner van SponsorKliks. Door op deze banner te klikken verschijnt een overzicht van tientallen webwinkels, waaronder Bol.com, Coolblue en Zalando. Elke aankoop bij een van deze bedrijven levert jouw sponsordoel een commissie op terwijl u zelf dezelfde prijs betaalt, het kost U dus niets extra.

Doe hetzelfde als u uit eten gaat of een pizza wilt laten bezorgenVia jouw sponsordoel kunt u terecht bij 4.500 restaurants waarbij elke bestelling of reservering geld oplevert.
Zo is sponsoren niet alleen heel gemakkelijk maar nog lekker ook!

Onze opbrengst over de afgelopen paar maanden is 240  euro maar hier is nog veel meer te halen.
Bij vragen, contact Joost Verheijden

Sportieve groet,
Bestuur VC Weert
Secretariaat                 : Sandra Veugelers            secretaris-vcw@vcweert.nl
Penningmeester          : Sharda Kin                       penningmeester-vcw@vcweert.nl
Ledenadministratie      : Nancy Althusius               ledenadministratie@vcweert.nl
Sponsoring                  : Joost Verheijden                  sponsoring@vcweert.nl
Technische Commissie: Tjebbe Smit                      tc-vcw@vcweert.nl
CMV-jeugd                   : Maxime Bethlehem       cmv@vcweert.nl
Liefhebberijcompetitie  : Ton de Waal
                                       Fons vd Linden                 info@liefhebberijvolleybalvcw.nl
Wedstrijdsecretaris       : Daniëlle Poetoehena                wedstrijdsecretaris@vcweert.nl
Scheidsrechterszaken  : Paul Custers,