voor de tweede helft van het seizoen 2018-2019.
Deel 1

Deel 2

( je ziet deze  door of op bovenstaande link te klikken of foto’s hieronder)
Kijk hier dus goed naar!
Let op dat je zowel als scheidsrechter en teller ingedeeld kan zijn, of ook bij de begeleiding van cmv wedstrijden.
CMV wedstrijden zijn blauw gearceerd.
Ben je verhinderd? Zorg dan zelf voor een vervanger.
Zoek je geen vervanger, dan is de boete voor jou!
Niet alleen binnen het eigen team, maar ook bij andere teams navraag doen

Elke wijziging dien je bij de scheidsrechtercommissie door te geven: scheidsrechter@vcweert.nl
Zie je onjuistheden in het schema, laat het dan ook weten.
Wisselingen van afgelopen week zijn hier niet in verwerkt
Met vriendelijke groet,

De scheidsrechtercommissie
lel

Spek de clubkas; word vrijwilliger bij de Stadstriathlon Weert!
Op 31 mei, 1 en 2 juni én op 7,8 en 9 juni 2019 word in Weert het EK Triathlon OD georganiseerd.
Het laatste officiële EK voor de Olympische zomer spelen van 2020 in Tokyo.
Over een periode van 2 weken met in totaal 6 wedstrijddagen worden er 6000 deelnemers uit de
meest uiteenlopende landen verwacht.
Om dit tot een groot succes te maken is de organisatie op zoek naar een grote groep vrijwilligers
die hen tijdens dit evenement komen ondersteunen.
Waar is men naar op zoek?
Er worden mensen gezocht die in de meest uiteenlopende taken willen komen helpen,
bijvoorbeeld;
verkeersregelaar, verkeersassistenten, bemanning voor drankpost, catering,
Chaperone (alleen ETU wedstrijden) op- en afbouwploeg en nog vele andere werkzaamheden.
Nicky van Tilburg van MC2 is vandaag tot Jeugdprinses uitgeroepen bij V.V de Zweeloeëre.
Van harte gefeliciteerd en een fijne carnavaltijd gewenst!

WedstrijdVerslag Dames 1 26-1

Afgelopen zaterdag was het weer gameday. Met gefocuste blikken op ons gezicht kwamen we weer de sporthal binnen. Na onze vorige overwinning van 3-2 tegen HLB Van Daal gingen we vol goede moed de wedstrijd in. We speelden tegen Jola Olympus DS1.
In de eerste set liep alles nog een beetje stroef. Hier en daar werden wat ballen weggegeven en waren we er niet helemaal bij met ons hoofd. Maar na een paar goede smashes en services kwamen we weer bij. Op het einde van de set lieten we Jola Olympus weer wat punten uitlopen. Er werd goed verdedigd en aangevallen aan beide kanten. Beide teams maakten het spannend. Uiteindelijk na een paar lange en vermoeiende rally’s trokken wij toch aan het langste eind. We wonnen de set met 28-26!! In de tweede set liep het al een stuk beter. Er werd goed verdedigd en aangevallen en zo kwamen we steeds weer dichterbij de setwinst. Hier en daar werden wat service fouten gemaakt en kwam de tegenstander nog even close. Gelukkig werd ook deze set gewonnen, met 25-19.
We gingen voor de winst dus de derde set was een belangrijke set. Ook hier werden mooie ballen van de grond gevist en kwamen er mooie service reeksen voort. De hoeken werden opgezocht en BAM, 3-0 voor ons. Ook deze set werd dus door ons gewonnen met wederom 25-19!!
De laatste set, we waren vastberaden om te winnen. Alleen liep het toch niet helemaal lekker. Ook in deze set werd er weer om gevochten. In het begin speelden we niet helemaal ons eigen spel. We lieten ons teveel leiden door de tegenstander. Het kwam zelfs tot de stand 18-22 voor Jola. Om toch nog die laatste 2 puntjes te pakken werd alles op alles gezet en ging iedereen ervoor. En ja hoor, de laatste set was ook voor ons, 27-25!!
Een 4-0 overwinning is een feit. We hebben het weer geflikt!!!
Iedereen weer bedankt voor het komen kijken en we zeen jullie snel weer in Aan de Bron!
Aankomende zaterdag staat er om 14.00 uur een uitwedstrijd tegen de nummer 1; Hands up DS 2! We gaan weer keihard trainen deze week en gaan proberen weer onze serie van winst door te zetten en weer een paar punten mee naar huis te nemen!
Maar eerst nog even nagenieten van onze 4-0 winst.
Dan zou ik zeggen: SHOTJUUUUUSSSS!

WedstrijdVerslag Dames 2 26-1

Afgelopen zaterdag 26-01 hadden wij wedstrijd in Belfeld, tegen Holyoke Ds1. We begonnen al niet helemaal lekker, we waren namelijk de inspeelshirtjes vergeten. Er moest snel iemand gebeld worden om die shirtjes alsnog te komen brengen, maar het was wel een eindje rijden naar Belfeld, dus de wedstrijd zou iets later moeten beginnen. Gelukkig was dit geen probleem en konden we een kwartier later van start gaan. Ook kreeg coach Marco tijdens het inspelen een bal tegen zijn bril aan, waardoor zijn neus begon te bloeden. Ook dit was geen prettige start van de wedstrijd, maar we begonnen de eerste set met goede moed.
We merkten al snel dat onze tegenstander een team is wat erg goed op elkaar ingespeeld is en al lang samen speelt, want ze waren erg goed. Set 1 dan ook verloren met 10-25.
De tweede set begonnen we redelijk goed, we stonden een paar puntjes voor op het begin, tot er een fout gemaakt werd en de tegenpartij aan de bal kwam, en zo weer punt voor punt omhoog kwamen. In deze set lag het bij ons ook aan wat serve fouten, en aan het blok dat niet goed gezet werd waardoor alles langs het blok af recht naar beneden geslagen werd, wat de passers vaak ook niet konden hebben. Ook werd bij ons een aantal keer afgefloten op opstellingsfout, waardoor we onnodige punten hebben laten liggen. Ook deze set dus helaas verloren met 15-25.
Bij de derde set leek het iets beter te gaan, we hadden een voorsprong. Maar we lieten het helaas liggen, en de tegenpartij scorede punt voor punt tot de 25. Eindstand van de 3e set was 18-25.
De laatste set begon net als de 3e set goed, met een voorsprong voor ons. Maar ze bleven te sterk, en zo verloren we helaas ook de laatste set met 18-25. Balen van deze wedstrijd, verloren met 4-0, maar het was een erg goede tegenstander. Hopelijk hebben wij volgende week meer geluk bij onze thuiswedstrijd.

WedstrijdVerslag Dames 4 26-1

Na het euforische gevoel van 2 weken geleden en uiteraard weer bloedfanatiek trainen onder leiding van bloktok Marco, reden wij naar Urmond. ADC5 was ditmaal de tegenstander en thuis hadden wij van deze dames verloren. Allebei vertoeven we gezellig in de onderste regionen van deze poule, dus ieder puntje is belangrijk.
Na enige vertraging begonnen wij, gedreven als altijd, aan de wedstrijd. 1e setje ging gelijk op en deze bleef spannend tot op t laatst, maar uiteindelijk trok ADC aan het langste eind: 25-23. Erg jammer en vooral onnodig. Dat realiseerde we ons ook in de tweede set. Het ging me toch n partijtje lekker en vrolijk stevenden wij af op de setwinst: 19-25. Dat kan beter dachten wij en dat bleek in de derde set: 16-25. De vierde set is altijd spannend; wij moesten weer op tijd thuis zijn voor Wie is de Mol?, dus een vijfde set was “nicht im frage”, maarja je weet t maar nooit. Echter, wij lieten ons niet imponeren in de vierde set en veegden deze set ook binnen met 19-25.
Voor de oplettende lezer: de eindstand was 1-3 en er gingen we 4 punten mee in de auto’s naar Weert.
Volgende week staat de thriller tegen Landgraaf op t programma; 16.30u in Aan de Bron. Komt dat zien!

Groeten van Ds4

Wedstrijd Verslag D5

Zaterdag 26 januari stond de uitwedstrijd in Reuver tegen Revoc D2 op het programma. Omdat Kristel en Kristel (K2) andere verplichtingen hadden, "vlogen" we Kim in vanuit Belfeld (met dank aan piloot Marco) zodat we wat meer wissel mogelijkheden hadden. In de eerste set keken we tegen een achterstand aan:13-11, maar toen kwam Sandra aan serve en daar had de tegenstander zo'n moeite mee dat het ineens 13-19 werd. Tel daar de harde aanvallen van Kim (Kaboom) nog bij op en jawel eerste set binnen met 16-25. Bij Linda groeide het vertrouwen in haar eigen aanval in de tweede set. De score was helaas grillig en dat zorgde ervoor dat Danielle B niet op de diagonaal maar vanuit buiten de punten moest scoren. We krabbelden wat terug en met 25-25 kon het alle kanten op. Op 25-26 legde Ashley de bal netjes achterin op de zijlijn, maar helaas had de scheidsrechter zijn bril niet op en gaf de bal uit. We gaven de set daarna met 28-26 af. Meteen vanaf het begin van de derde set namen we een voorsprong: 2-7. Danielle B serveerde kort-lang-rechts-links, de tegenstander wist het ook niet meer. Met bekeken ballen op midden van Nicole en Flore die de gaten goed wist te vinden wonnen we met 20-25. Danielle v L startte als set-upper in set 4 en Flore zorgden er met haar goede serve voor dat we de Hatsieflatsie weer uit de kast konden halen: 1-10. We gaven de tegenstander nog wat onnodige hoop (oeps): 13-10. Gelukkig konden we gebruik maken van de 2 wissels en daarna maakten we het karwei af met 17-25. Dus een wedstrijd die we voor ons gevoel eigenlijk met 0-4 gewonnen hadden, waar de service een belangrijke rol speelden, het teamgevoel heel groot was en er een nette pass was zodat ook lekker aangevallen kon worden. We namen 4 punten mee naar Weert en staan we nu op een mooie 2e plaats.

Het bestuur van VC Weert vraagt jullie  aandacht voor het vlgende.

Vanaf nu is het voor iedereen die VC Weert een warm hart toedraagt mogelijk om jouw sponsordoel GRATIS te sponsoren.

Op de website staat een banner van SponsorKliks. Door op deze banner te klikken verschijnt een overzicht van tientallen webwinkels, waaronder Bol.com, Coolblue en Zalando. Elke aankoop bij een van deze bedrijven levert jouw sponsordoel een commissie op terwijl u zelf dezelfde prijs betaalt, het kost U dus niets extra.

Doe hetzelfde als u uit eten gaat of een pizza wilt laten bezorgenVia jouw sponsordoel kunt u terecht bij 4.500 restaurants waarbij elke bestelling of reservering geld oplevert.
Zo is sponsoren niet alleen heel gemakkelijk maar nog lekker ook!

Onze opbrengst over de afgelopen paar maanden is 240  euro maar hier is nog veel meer te halen.
Bij vragen, contact Joost Verheijden

Sportieve groet,
Bestuur VC Weert
Secretariaat                 : Sandra Veugelers            secretaris-vcw@vcweert.nl
Penningmeester          : Sharda Kin                       penningmeester-vcw@vcweert.nl
Ledenadministratie      : Nancy Althusius               ledenadministratie@vcweert.nl
Sponsoring                  : Joost Verheijden                  sponsoring@vcweert.nl
Technische Commissie: Tjebbe Smit                      tc-vcw@vcweert.nl
CMV-jeugd                   : Maxime Bethlehem       cmv@vcweert.nl
Liefhebberijcompetitie  : Ton de Waal
                                       Fons vd Linden                 info@liefhebberijvolleybalvcw.nl
Wedstrijdsecretaris       : Daniëlle Poetoehena                wedstrijdsecretaris@vcweert.nl
Scheidsrechterszaken  : Paul Custers,