Verslag D5- 13-1

Zaterdag 13 januari reden wij met 2 volle auto’s naar Melderslo om tegen de koploper Olsredlem D3 te spelen. Wij waren zelfs overcompleet met 10 speelsters en dat kwam de vocale prestatie ten goede. Daar kwam gedurende de wedstrijd ook nog muzikale ondersteuning bij, uit de naast gelegen zaal waar de voorbereidingen van de boerenbruiloft in volle gang waren. De sfeer zat er dus goed in. Na een kleine achterstand:6-2 kwamen we prima in ons spel. Waar we ons in de thuiswedstrijd vooral door de goedgeplaatste tikballen en gerichte service van de tegenstander lieten verrassen, verdedigden we nu veel beter:14-15. We zorgden zelf ook voor servicedruk, daardoor kwamen we meer aan aanvallen toe en bouwden we een voorsprong op 18-21. Met 20-25 haalden we verdiend de set binnen. Over de tweede set valt niet veel meer te vertellen dan dat na een 0-10 achterstand er niets meer te redden viel en we deze verloren met 25-14. Gelukkig was dit een incidentje en bleef het in de derde set heel spannend. Met de nodige wissels werd er gebruik gemaakt van ieders kwaliteiten maar trokken we net aan het kortste eind 25-23. Dit smaakte wel naar meer en in de vierde set kwamen we 5 punten voor:6-11. Maar helaas werd er met een “stuntje” in het vooruitzicht door ons te veel nagedacht en berekend. Olsredlem sloop dichterbij en op het cruciale moment was de druk net iets te hoog zodat we ook deze set met 25-23 verloren. Een heerlijke sportieve wedstrijd voor beide teams en na een gezamenlijke evaluatie reden wij moe maar voldaan terug naar Weert