Verslag Jeugdkamp 2017

Jeugdkamp 2017

Daar staan we om 18.00 bij de Lidl om voor de 3e keer op rij de boodschappen te gaan doen voor het Jeugdkamp 2017.

Om 19.00 melden zich de eerste van het kamp…die hadden er zin in….19.30 was de tijd die aangegeven was….
Vanuit scouting Keent /Moesel zijn we om 19.30 richting de feesttent op St. Theunis gegaan, hier werden de kampioenen gehuldigd, vandaar uit zou Scouting St. Job met ons het avondspel gaan spelen. 21.00 zat iedereen startklaar en werd er veel (16 km.)  in 4 groepen gelopen in de wijk Moesel/Keent met opdrachten bij iedere post, en je mocht niet gespot worden, dat waren weer strafpunten. Eindstation was Scouting Keent/Moesel, daar rond de klok van 24.00 aangekomen, hadden we heerlijke broodjes knakworst en drinken klaar staan, die gingen er goed in!
Alle meiden trokken zich daarna terug in de blokhutten en daar is het nog lang onrustig geweest…!

’s Morgens ontbijten en CMV meld zich om 9.00 bij Scouting Keent/Moesel, van daaruit naar het toernooi gelopen…CMV had een speciale spelletjes ochtend, door Irma Steyvers en Flore Snellen in elkaar gezet, het weer was er ideaal voor!
ze hebben zich goed geamuseerd!

De andere teams hebben wedstrijden gespeeld, en daarmee ook een finalewedstrijd.
Volgens mij sloeg hier het slaaptekort al toe….
Vervolgens hebben we op Scouting Keent Moesel gegeten en is iedereen te voet vertrokken om lekker te gaan zwemmen bij de IJzeren Man, de kleintjes werden mooi door de oudere jeugd meegetrokken in de gezelligheid.
Bij terugkomst konden we ze van verre horen aankomen, waarbij Inge Steyvers alvast aan het oefenen was  voor KivaKemo….geweldig om te zien en te horen…!!

’s Avonds heerlijke frietjes van ’t Frietmenke, waarbij we het avondprogramma Stervolleybal hadden gepland, dit was een hartstikke leuk spel, maar volgens ons was de energie op.

Rond de klok van 22.30 gingen de allerkleinste naar bed en heeft Flore ze heerlijk verwend met een mooi verhaal, Knuffelen doen we nog ff allemaal met Britt….en toen werd het langzaam aan rustig bij de allerkleinsten…hoe moe ze ook zijn…niet willen toegeven.

De oudste dachten dat we nog een dropping gingen doen…maar dat was niet zo, ze waren zich aan het vervelen, we hebben ze in een grote kring gezet en hebben toch 2 uur nog raadseltjes gedaan.
het was ouderwets gezellig, leuk ook dat iedereen mee deed, en ook sommige gefrustreerd waren dat ze de oplossing niet wisten.
Voor de jeugdleden onder ons…dit is het versje:

Ranonkeltje Ranonkeltje, Ranonkeltje geef acht,
Geef hem of haar de hand ,
die ik hem of haar geven zal…

De vaders waren inmiddels ook gearriveerd en samen met de leiding nog lekker gekletst en wat gedronken, zal maar niet te diep hier over uitweiden…maar dat het gezellig was dat was een feit!

En toen was het zondag, met de Bus naar Toverland en wat hebben we ons goed geamuseerd daar, heerlijk weer, iedereen was gezellig, jong en oud liepen met elkaar overal naar toe!

Kortom het was een zeer geslaagd weekend, met hele gezellige meiden, totaal 55 meiden en een man…Huub, ook alle vrijwilligers die zo geholpen hebben, bedankt!

Mochten we iemand teleurgesteld hebben bij de vrijwilligers, dan is dit niet zo bedoeld, maar dan heb je er veel nodig en dan niet, dit is niet onze bedoeling geweest.
Daarom hopen we dat er volgend jaar toch weer genoeg vrijwilligers zijn die zich hiervoor in willen zetten, de lijst zullen we dan proberen eerder bekend te maken.

Na 3 jaar dit te hebben gedaan hebben we 2 opvolgers gevonden, dat is Jolanda Maertens en Claudia Dodemont, wij (Huub, Sandra en ik) gaan ze daar in helpen zodat ook Jeugdkamp 2018 een feit is.

Voor de rest wil ik iedereen bedanken voor de gemoedelijkheid, gezelligheid en goede sfeer binnen de Jeugdkampcommissie!

Jos Pangels
Huub Spierings
Flore Snellen
Sandra Saes
Angelique Adriaans
Jolanda Maertens
Claudia Dodemont
Nancy Althusius

 

Contact opnemen

Vul onderstaande formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken