Wedstrijdverslag 1-4 Dames 2

Wedstrijdverslag dames 2

1 april ’17

Met ons doel nog steeds voor ogen om op de 3de plek te eindigen (ondanks het verlies van anderhalve week geleden), speelden we afgelopen zaterdag een thuiswedstrijd tegen de dames van Maasdal. In december hebben we van dit team gewonnen met 3-1. De verschillen waren toen niet groot. Twee van de vier sets werden door ons op de nippertje gepakt met setstanden als 27-25. Het beloofde dus weer een spannende wedstrijd te gaan worden. Ons doel: 4-0 winst, maar ook de dames van Maasdal konden de punten goed gebruiken met maar 6 punten boven de laatste plek.

Vol goede moed begonnen we aan de eerste set. Tip van Rob (onze coach/trainer): moeilijk serveren! Met een voorsprong van 11-1 kon de start eigenlijk niet beter. Na een kwartiertje spelen was de eerste set al binnen met 25-8. Dit mede dankzij de goede serves van onze kant. Er kwam weinig terug van de andere kant van het net. Ook de tweede set sleepten we met gemak binnen. Weer de goede serves van onze kant en de aanval , die de bal – mocht die terug komen – genadeloos binnen de lijnen sloeg aan de andere kant. 25-11, de sfeer zat er goed in, op naar de derde set! In de derde set zakten we een beetje in. De tegenpartij bleef goed bij en de rally’s duurden langer. Het einde van de set kwam dichterbij, dus besloten we: tandje erbij. Nauwkeuriger spelen en minder fouten, maar vooral … punten maken! Dit laatste lukte goed. Met een ruime voorsprong maakten we het laatste punt en de set eindigde in 25-17. 3-0 voorsprong en een uur gespeeld. Dit ging goed en wilden we vooral zo doorzetten. De goede sfeer uit het laatste deel van de derde set namen we mee naar de vierde set. Met een voorsprong van 10-1 voelden het als een dèja vu, maar dan nu aan de andere kant van het net. We speelden constant en konden werken aan wat puntjes op de ‘i’; zoals de aanval op de juiste plekken. De laatste set gewonnen met 25-10, maakten we een einde aan de wedstrijd. Vijf punten erbij!

Tot onze verbazing verloor de op dat moment nummer 3, VC Athos, met 4-0 van VC Limac (de nummer 10). Met onze punten erbij, schuiven we een plekje naar boven, naar de 3de plaats. Nu vasthouden! Komende zaterdag spelen we een wedstrijd tegen VC hero in Herten. Met maar 6 punten onder ons, is dit een geduchte tegenstander, maar we hebben er vertrouwen in!