Wedstrijdverslag 17-3-18 Dames 2.

Om 18.00 uur op de zaterdagavond hadden we afgesproken bij Aan de Bron. We vertrokken met frisse moed naar Olympia, in Panningen. Na de wows en cools over de paarse vloer begonnen we met inspelen. Muziekje erbij en gaan met die banaan. Tijdens het handje klappen en bespreking werd nog even gezegd dat we zoveel mogelijk sets wilden winnen en gewoon gingen genieten van onze hobby. Olympia was namelijk ongeslagen en staat dik op de eerste plaats. Zeker een leuke uitdaging om hier wat moois te laten zien dus!

De eerste set was triest. We kwamen totaal niet in ons spel, ballen ketste weg en onverwachte doortikballen vielen voor onze voeten op de grond. Er stond al snel 25-9 op het scorebord.

Hier en daar werd er wat gewisseld in de opstelling en we begonnen aan de tweede set. We zaten er héérlijk in waardoor elk punt werd gevierd met flink wat kreten en feestjes onderling. We serveerden op volle toeren waardoor we het hun lastig maakte om de pass te brengen. Lieke verdeelde het spel lekker door iedereen aan te spelen, en het blok van Olympia uut elkaar te rieete. We lieten eindelijk eens zien wat we waard zijn en waarvoor we elke week hard trainen. We wonnen deze set met 18-25!! Go team

Heel enthousiast en blij begonnen we ook aan de derde set. Het ging weer goed. Met vooral de service hebben we veel punten gemaakt en als de bal dan toch terugkwam werd deze mooi verdedigd en daarna afgemaakt aan het net. Toch bleven we steeds iets achter Olympia aan huppelen en verloren deze set met 25-21.

Helaas maar de knop ging snel om en op naar de vierde set. Hoe beter het ging hoe minder spanning en hoe meer enthousiasme. Zelfs de wisselspelers hadden een schorre keel. In deze set ging eigenlijk alles goed. Daphne serveerde als een ster de speelsters van Olympia het veld uit. Wanneer de service wel terugkwam werd de bol lekker verdedigd. Vervolgens een Set-up van Maud D en hoppa door Eline of Inge/Sophie werden de ballen binnen gesmasht of slim getikt. We wonnen deze set met 14-25.

2-2 in sets!!!! Op naar de vijfde set we moesten en zouden deze wedstrijd winnen, dan waren wij de eerste en waarschijnlijk laatste die Olympia verslagen heeft. We begonnen aan de vijfde set met heeeeeel veel enthousiasme terwijl Olympia juist flink wat stress had. Dit is meestal omgedraaid geweest dus het was ook eens leuk dat wij de irritant vrolijk juichende partij waren. Na de eerste kansloze set hadden zij dit zeker niet zien aankomen. We pakte een voorsprong en we stuiterden van blijdschap door het veld. Toen kwam Olympia toch nog terug door alle set-ups op de ervaren speelster nummero 1 te spelen die alles uit haar trukendoos haalde waar we nog veel van kunnen leren. Bij een stand van 8-6 wisselden we van kant. Elkaar moed inspreken, jellen en weer door. Het winnen zat er echt nog in. We herpakten ons goed terug met Daphne en Maud B als aanvallers. Met Evie die de ballen achterin opdook, Maud D die de ballen ging halen en met wie er dan ook nog maar overeind stond kwam de bal nog terug over het net, werd een lange rally toch nog verloren. Erg frustrerend maar toch weer kopjes bij elkaar en alles geven. We bouwden een voorsprong op waarna Olympia met slim spel toch nog terugkwam tot 13-13. Daarna 14-14 en uiteindelijk 14-16 voor ons!!!!!!!! WE DID IT!! Zoals al op facebook stond: Ondanks de paarse vloer liep olympia toch een blauwtje, 2-3 Gewonnen van de ongeslagen koploper!!!! Deze leuke wedstrijd werd met een paar teamies nog afgesloten in Sportcafé de Bron waar het gezellig was aangezien Dames 1 Flynth met 3-0 naar huis heeft gestuurd en Heren 1 ook met 4-0 heeft gewonnen.

Op naar de volgende, See yaa

Contact opnemen

Vul onderstaande formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken