Wedstrijdverslag 4-2 D1

PrismaWorx VC Weert – VV Utrecht DS 1: 3 – 1 4-2-2017

Afgelopen zaterdag speelden we tegen de nummer 5 van onze competitie, VV Utrecht. Nu weten we van al onze tegenstanders dat we vollebak moeten shinen om de volle drie punten te pakken. Tegen iedereen kan een spannende pot gespeeld worden. Zo bleek dat de eerste set direct al.

We gingen matig van start; onnodige ballen vielen op de grond en er werd moeizaam gescoord. Met wat wissels aan onze kant kwamen Kim en Lieke Clerkx het veld binnen om de boel om te gooien, maar helaas kwamen we net te kort: 23-25.
Op naar set 2, tijd voor ons om direct vanaf het begin lekker te gaan ballen! Dat gebeurde dan ook meteen. Er zat meer overtuiging in ons spel, ballen werden met kracht erin gemept door met name onze captain Bock en er werden meer ballen van de grond gehaald. Al met al een veel dynamischer spel en dat resulteerde dan ook in een 25-22 setwinst voor ons! 1-1, door naar set 3.
Set 3 zette zich eigenlijk verder waar set 2 was geëindigd. Er werden minder fouten gemaakt, maar we bleven moeite houden met de service van Utrecht. Af en toe een serietje tegen zit er bij ons wel vaker in, maar de koppies bleven de goede kant opstaan en er werd met het hele team geknokt. Met een mooie 24-18 voorsprong leek de 3e set ook van ons, maar om het publiek natuurlijk even extra spanning mee te geven werd het laatste punt pas bij 25-22 gegeven, 2-1!
Tijd voor de laatste set, dat was het plan. Zeker aangezien er deze week een hoop zieken in het team waren, merkte je dat de adem hoog zat en dat elk punt extra moeite kostte. We begonnen de set direct met een ruime voorsprong, en hielden dat tot 13-6 vast. Vanaf dat punt zakten we wat in, Utrecht kwam steeds meer bij en er kwam wat frustratie in het veld. Die frustratie zette zich om in vechtlust om die set met het hele team te gaan pakken. Er werd geknokt voor alle ballen, punten werden gevierd en uiteindelijk trokken we met 26-24 aan het langste eind. Het heeft moeite gekost, maar de drie punten zijn toch weer mooi binnen!!

Volgende week reizen we af om de topper te spelen tegen Orion uit Doetinchem.

Groetjes Maartje.

Contact opnemen

Vul onderstaande formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken