Wedstrijdverslag D1

Wedstrijdverslag 18 januari tegen Tecona – ADC DS 3
Zaterdag 18 januari speelden wij thuis op onze vaste plek tegen Tecona ADC, een team waar we in de eerste helft van verloren hadden.
Deze keer waren we gebrand om te winnen. Dus wij stonden er klaar voor, op onze vaste plek, alleen met een ietwat andere samenstelling. Door de blessure van Claudia was het Nienke die vandaag het spel zou verdelen en Sophie die de taak van aanvoerder overnam. Claudia was er gelukkig wel bij voor de mentale steun en de altijd scherpe aanwijzingen. Ook Veda kon ons alleen mentaal steunen; ook zij moest helaas vanaf ze zijlijn meekijken door een blessure.
Dus we begonnen anders dan anders, maar wel met dezelfde instelling.
De eerste set liep gelijk lekker. Hoewel Nienke in het begin misschien wat zenuwachtig uit haar ogen keek, was daar aan haar spel niets van te merken. De trainingen in de week vóór de wedstrijd hadden enorm geholpen, je kon zien dat Nienke stukken beter was ingespeeld op onze aanvalsters. Het was een set die niet zonder tegenslag verliep, maar wel mooi werd gewonnen met 25-18.
De tweede set ging net zo lekker. De tegenstander verdedigde als giraffen bij een waterplas (Wim’s woorden (en demonstratie)) en wij waren ze dus ook te slim af. De set werd door ons gewonnen met 25-17.
Nieuwe set, nieuwe libero. Vanaf de zijlijn werd geprezen hoe goed het allemaal liep en het leek wel even vanzelf te gaan. De set wonnen we al snel met 25-18 dus voor we het wisten konden we de stoel van Claudia weer pakken zodat zij weer hinkelend naar de andere kant van het veld kon voor de laatste set.
De laatste set was toch even andere koek. Het ging opeens niet meer zo makkelijk als in de eerste paar sets. We begonnen met een flinke voorsprong maar tegen het einde aan kwam de tegenstander toch nog heel dichtbij. Zó dichtbij zelfs dat het opeens 24-24 stond. Maar dit gingen wij niet verliezen. En zo dacht de tegenstander er ook over. Met de laatste bal die de tegenstander vol onderhands in het net speelde, waren wij uit ons lijden verlost en konden we juichen voor onze 4-0 winst. Had Claudia toch nog gelijk met haar “4-0 dikke lul”.
Wij zijn weer aan het voorbereiden voor de volgende wedstrijd in Linne, waar we dezelfde spirit vasthouden tegen Numidia/ VC Limac Dames 1. Zij staan met 3 punten net boven ons dus dit belooft een spannende wedstrijd te worden.