WEDSTRIJDVERSLAG DAMES 1

Hallo allemaal, we zijn weer terug!

Na een iets langere kerstvakantie dan gebruikelijk, zijn we halverwege januari weer begonnen met trainen en na twee weken kregen we het heuglijke nieuws dat de competitie ook weer van start ging.

Dat betekende dat we (net zoals andere teams) iets sneller op niveau moesten komen dan normaal gesproken het geval is na een pauze. Inmiddels hebben we alweer drie wedstrijden mogen spelen (waarvan geen enkele keer met een volledige bezetting) en hieronder kunnen jullie lezen hoe dat gegaan is.

Zaterdag 29 januari 2022 was de dag dat we onze eerste wedstrijd van het nieuwe jaar mochten spelen. Deze wedstrijd was tegen Bach. Eindelijk hadden we weer een excuus om op zaterdag niet het huishouden te hoeven doen of te hoeven leren, want we hadden wedstrijd!

Tot onze opluchting hoefden we niet naar het ieniemienie gymzaaltje in Ell, maar naar een medium-ieniemienie gymzaal in Baexem. Van tevoren werden alvast wat stoelen gereserveerd voor de harde kern van onze supportersclub die stonden te popelen om hun favoriete volleybalteam weer in actie te zien.

Tijdens het inspelen merkte je de energie die in de zaal hing: YES, we mogen weer!! Deze energie konden we tijdens de wedstrijd vasthouden en dit resulteerde in een mooie 3-1 winst. Na afloop waren er nog 6 man nodig om de scheidsrechter van de gammele stoel af te krijgen, maar verder is alles vrij soepel verlopen. Een goede herstart van de competitie!

Een week later hadden we weer een uitwedstrijd, deze was in Liessel.

Dit keer reisden we niet langs het kanaal of over een snelweg, maar we gingen dwars door het platteland. Op de terugweg zorgde dit voor wat safari taferelen bij de coaches, maar er zijn gelukkig geen mensen of dieren gewond geraakt tijdens het spelen van deze volleybalwedstrijd.

Livoc stond vrij hoog in de competitie, dus het was belangrijk dat we hier punten gingen pakken om onze koppositie te behouden. Toen we begonnen met inspelen, merkten we dat we wat obstakels gingen ervaren tijdens deze wedstrijd.

Kennen jullie die sneeuw levels van Super Mario waar je alle kanten op glijdt omdat de vloer spekglad is? Nou, zo voelden we ons. En als je Super Mario niet kent dan raad ik aan om dat alsnog te spelen, want het is super leuk. Daarnaast waren de ballen niet ideaal, dus we moesten ons op sommige vlakken aanpassen.

Uiteindelijk bleek dit het volleybalniveau niet te verlagen tijdens de wedstrijd, want van beide kanten werd er een mooi spel neergezet met enorme vechtlust. Meerdere keren leek de bal al drie keer op de grond te zijn geweest, maar werd hij toch nog door iemand gered.

Aangemoedigd door onze twee teamgenoten die door een telefoon mee konden kijken, vochten we voor wat we waard waren. De lange rally’s zorgden ervoor dat we 2 uur en een kwartier hebben gespeeld en helaas was de uitslag een 3-2 verlies.

Op het moment zelf was het flink balen, maar achteraf gezien kunnen we trots zijn op deze prestatie. En nog steeds stonden we op de eerste plaats. Op naar de volgende wedstrijd…

De eerste thuiswedstrijd van dit jaar was tegen Peelpush.

De vorige keer hadden we vrij makkelijk met 4-0 gewonnen van dit team en het doel was om weer vijf punten te pakken. De eerste set was misschien wel de makkelijkste set van dit seizoen, want we wonnen met 25-5. De andere drie sets waren minder makkelijk dan de eerste set, maar we hebben ze wel netjes kunnen winnen. Jippie, 4-0 winst in the pocket!

Dan kunnen we nu nog een aantal weken genieten van onze eerste plaats en even in een tweede winterslaap gaan, want onze volgende wedstrijd is pas op 19 maart. Dan mogen we in Kerkrade spelen.

En voor de mensen die liever in Weert naar ons willen kijken: op 26 maart spelen we weer in Aan de Bron. Wie weet tot dan!

Contact opnemen

Vul onderstaande formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken