Wedstrijdverslag dames 2 17-02

17-02-18

Na een weekendje rust wegens Carnaval gingen we er afgelopen week weer tegenaan! Op het programma stond een wedstrijd tegen de nummer 6: VC Grashoek DS2. Ruim drie maanden geleden wonnen we de thuiswedstrijd tegen dit team met 4-0. Ons plan was dus deze keer weer puntjes te gaan pakken!

Aangekomen bij de zaal, schrokken we van de beperkte ruimte buiten het veld. Onze sprongservice zou vandaag niet doorgaan, van buitenom aanlopen voor een aanval zou lastig worden en het plafond leek steeds dichterbij te komen. Aan het begin van de wedstrijd leken we even te moeten wennen aan deze factoren. De nodige ballen ketsten bij ons tegen het plafond aan, terwijl onze tegenstanders hier geen last van hadden. De eerste set liep gelijk op, maar in tegenstelling tot de thuiswedstrijd tegen dit team, konden we geen voorsprong opbouwen. De set bleef spannend tot het einde en we wisten de set te pakken met 23-25. De tweede set begonnen we met dezelfde opstelling als de eerste set. Weer liepen we gelijk op en ook nu wisten we pas heel laat de set te bepalen. De tweede set eindigde met 22-25. De derde set liep Grashoek voor op ons. Aan het eind van de set had Grashoek een kleine voorsprong te pakken, maar wij gaven nog zeker niet op. We pakten puntje voor puntje terug en wonnen de set met 25-23. Met een 3-0 voorsprong was voor Grashoek de wedstrijd nog zeker niet afgelopen. Ook in de vierde set liepen we gelijk op. De spanning liep hoog op toen het scorebord op 25-25 stond. De set eindigde na een paar spannende rally’s in 29-27 voor Grashoek.

Tevreden met 4 punten kijken we terug op de wedstrijd. We hebben er hard voor gevochten. De komende twee weekenden staan er voor ons geen wedstrijden op het programma. De eerstvolgende wedstrijd is zaterdag 10 maart tegen Ledub DS4 om 16:00u. Zij staan slechts één plekje onder ons op een vierde plek. Het belooft dus een spannende wedstrijd te worden.