Wedstrijdverslag Dames 4 28-10

Wedstrijdverslag DS4: VC Athos- VC Weert
Afgelopen zaterdag togen wij met bijna meer auto’s dan speelsters naar Sevenum.  Een beetje op tijd want DS5 speelde de wedstrijd vóór ons, ook in Sevenum. Wij waren er de laatste twee sets bij ter morele ondersteuning, maar dat mocht helaas niet baten ( zie hun wedstrijdverslag). Onder druk van ons DS5 (” jullie moeten het beter doen dan wij”), begonnen wij licht gespannen aan de warming-up. Onder leiding van coach Dirk en support van enkele dames uit DS5, begonnen we iets na 19.00u aan de 1e set. Die verliep soepeltjes; mooie services, pashes, aanvallen..en het duurde dan ook niet lang eer er 10-25 op het scorebord prijkte.  Tijd om te wisselen dus. Manon, onze setup-ster in wording, gunde Anneke een setje rust en Britt ging naar de diagonaal en doordat Sandra naar de buiten schoof kon ook Lyan ff een setje uitrusten. De tweede set verliep iets stroever. Het blijkt toch altijd moeilijker dan gedacht om om te gaan met wissels, ongeacht wie die wissels zijn. Speelsters worden wat zenuwachtig van de nieuwe samenstelling en het duurde dan ook wat langer voordat de machine weer geolied liep, maar ook deze set wisten we binnen te halen met 22-25. Setje 3 weer terug naar de opstelling eerste set en ok deze set ging erin als zoete koek: 14-25.
Set 4 mocht Britt weer even aan de bak en al snel stond er weer 13-25 op het scorebord. Daarmee was de overwinning ( en 5 punten) een feit, kon Kelly met gierende banden terug naar Weert om zich op te tutten voor een personeelsfeest, Sanne op haar Paasbest naar Heytse en de rest met een slakkengang ( vanwege een oma van 80 die in het donker nog de weg op mocht) terug naar Weert.
Speciale hulde deze week aan Merel ( niet gespeeld) en Manon ( 1 setje gespeeld) die desondanks toch bloedfanatiek langs de kant stonden. Aandachtspuntje voor de rest ( ook namens de coach): het omgaan met wissels en deze ook meetrekken in je eigen wedstrijdflow ipv er zenuwachtig van te raken.
Speciale hulde 2: aan coach Dirk die als rustig man deze zenuwachtige kippetjes naar een 4-0 overwinning leidde!

Volgende week rusten wij een week uit, maar de elfde van de elfde gaan we er, al dan niet in polonaise, weer vol tegenaan!