Wedstrijdverslag dames 5 -3maart

Zaterdag 3 maart speelden wij tegen Hovoc D3. Door allerlei redenen waren we maar met 5 speelsters, zodat we weer hulp van elders moesten zoeken. Daar willen we Angelique en Kim hartelijk voor bedanken. Met 2 auto’s reden we naar Horst. Er was bijna een “autowissel” nodig door omstandigheden (hoe moet dat ook alweer autorijden?), maar gelukkig kwamen we goed bij gekletst en met een heleboel nieuwe kennis op diverse vlakken aan. Omdat dit een dubbel uitgestelde wedstrijd was door kermis en sneeuw was het de eerste ontmoeting met dit team. In de ranglijst stonden ze 2 plaatsen boven ons in de brede middenmoot van onze poule. Het werd een wedstrijd van: druk zetten, heen en weer gaande stand, een scheidsrechter wissel, blauwe plekken, plaspauzes, vochtaanvulling, plezier en spanning.

In de eerste set kwamen we op achterstand (22-18), we knokten terug naar een gelijke stand en het kon alle kanten op. Met goede aanvallen haalden we de set binnen met 28-30. Ook de tweede set was spannend met een 27-25 winst voor Hovoc. Hierin konden we de opgelopen achterstand (20-16) helaas niet helemaal goed maken. We moeten hierbij wel vermelden dat de inzet geweldig was, want zelfs met een botsing tussen 2 speelsters pakten we een punt. Tot 15-15 bleven we goed bij in de derde set. De enige wissel die we hadden werd ingezet als waterhaler om het vochtverlies te beperken. Hovoc kwam op een 2-1 voorsprong in sets door met 25-22 te winnen. We pakten meteen een voorsprong in de vierde set (8-11) en tussendoor werd de scheidsrechter vervangen (deze had geen bril nodig). Met een stand van 14-13 deden we onszelf te kort. De schouders eronder en de druk opvoeren door goed te serveren. Dat lukte en met 20-25 was de set voor ons. Voor aanvang van de vijfde set was er een (door sommigen van ons met gejuich ontvangen) ingelaste plaspauze. Deze set was een copy van de hele wedstrijd. We stonden voor (4-7), met de veld wissel was het weer 8-7. Het was gelijk opgaand en spannend. Na 2,5 uur spelen eindigden we met een 15-12 stand op het scorebord. Twee punten namen we mee naar Weert. Op zondag moest nog bijna de takelwagen ingehuurd worden om de gewrichten van sommigen te ontlasten Dat belooft wat voor komende zaterdag als Hovoc bij ons op bezoek komt voor hopelijk weer zo’n enerverende wedstrijd