Wedstrijdverslag dames 5 4-11

Zaterdag 4 november kwam Accretos D2 op bezoek. Een team wat een paar plaatsen boven ons op de ranglijst stond. We begonnen de eerste set weer als een diesel: met een achterstand dus (6-15), Linda legde heel knap de ballen neer waar de tegenstander ze niet verwachtte. Als we met hard werken een beetje dichterbij waren gekomen, liet de servicepass ons in de steek (13-20) en zo kwamen we niet echt dichterbij. Gelukkig kreeg Danielle B op 21-24 een goede ingeving om onze gemiddelde leeftijd naar beneden te gooien en met een mooie servicereeks van Kim sleepten we de set binnen met 26-24. In de tweede set probeerde Rita door een goede variatie ons eigen spel boven te krijgen. Kristel B probeerde met een paar prikballen de tegenstander letterlijk en figuurlijk op de grond te krijgen. Accretos is een jeugdig team, zij verdedigden goed en haalden meer rendement uit hun aanvallen zodat met 16-25 de stand weer gelijk was. De derde set begon spannend (6-7) en Kristel T probeerde het gat op pos 2-3 op te zoeken. Op 12-17 werd Danielle P ingezet om de pass te versterken, zodat Sandra iets minder zou hoeven rennen om weer een verdwaalde pass op te halen. Helaas lukte het allemaal niet en met 17-25 werd de set verloren. Toch wilden we onze huid zo duur mogelijk verkopen en met wat wissels in de opstelling gingen we voortvarend van start. Nicole mikte niet tegen de lijn maar tegen de tegenstander(14-9). Toch maakten we het weer spannend (16-15 en 22-22). Wat ons niet in dank werd afgenomen door het publiek. Maar Flore mepte in het achterveld binnen de lijnen en met hard werken sleepten we met 25-23 een vijfde set eruit. Met een 8-5 voorsprong wisselden we van speelhelft en ging het de goede kant op. Accretos vocht zich echter terug (8-8) en met behulp van aanwijzingen van de bank, time-outs en wissels werd aan beide kanten van het net gevochten om de winst. We sloegen een klein gaatje (12-10) en hielden onze zenuwen het beste onder bedwang zodat er 3 punten in Weert bleven (16-14)