3e PLAATS REGIOKAMPIOENSCHAPPEN VOOR MEISJES CMV N6.1

Regiokampioenschappen CMV

Zaterdag, 13 mei, waren de CMV regiokampioenschappen regio Zuid van de Nevobo. Onze meiden, van niveau 6.1 waren uitgenodigd om deel te nemen. Wat een eer, wat een uitdaging en wat spannend!…Maar, onze meiden hadden er enorm veel zin in!!

Met 2 auto’s volgeladen met meiden, onze coach Suzanne en Maxime gingen we op weg naar Best.

Om 10.30 startten we de eerste wedstrijd met als tegenstander Vridos 6.1 uit Griessenburg.

De meiden waren licht gespannen, niet helemaal wetende wat ze moesten verwachten qua tegenstand. Ze wonnen de eerste helft met 20-17 en de tweede helft met 12-22 ook in the pocket! Waarschijnlijk mede door de support vanuit het thuisfront; bemoedigend woorden van Isabeau.

Direct aansluitend om 11uur de tweede wedstrijd tegen DVO en ook deze wonnen ze.

Onze meiden lieten hier ook weer een mooi spel zien van 3 maal overspelen. Echt veel weerstand hadden ze tot nu toe nog niet gehad.

Na overwinning van 3de en vierde wedstrijdjes die hier en daar toch voor wat hartkloppingen op de bühne zorgden, waren ze winnaar van de poule! De kwartfinale, ook deze wisten ze te pakken.

Zo, nu even pauze, even bijtanken, buiten in t zonnetje. Waarna de meiden zich opmaakten voor de halve finale tegen Set Up. Deze meiden kenden ze al. Hiervan hadden ze in de competitie als enige een halve set gewonnen. Ze moesten er flink tegenaan. Dat wisten ze.

Ondertussen was er wat meer support vanuit Weert aangesloten om onze dames te komen aanmoedigen.

Begin van de eerste helft ging redelijk gelijk op. Totdat de tegenstander ons wegsloeg met hun opslag…Na een zeer spannend eerste helft die ze met 25-13 verloren, vochten ze voor die tweede helft. In het begin stonden ze een tijdje voor. Maar helaas was Set Up toch iets sterker en verloren ze ook deze met 13-23.

Vervolgens kwamen ze toch als winnaars uit de bus om als derde te eindigen van niveau 6!