Wedstrijdverslag 8-4 Dames 1

We doen wat we moeten doen. Punt.

Gisteren om 19.00 klonk het fluitsignaal van de wedstrijd tegen de Assense dames en heren van Nijhuis Telecom/ Sudosa-Desto (over de spelwijze van de naam is geen verwarring meer nu een van de shirts boven mijn bed schittert, sportief, sportief!).

De dames lieten ons even zien dat ze niets meer te verliezen hadden en gooiden alle remmen los. We keken voor mijn gevoel deze hele eerste set tegen een achterstand aan. Een goede servicereeks van ons serve-beest Laury in de eindfase zorgde voor de ommekeer. We trokken deze set naar ons toe, met 25-23.
De tweede set ging het eigenlijk een beetje hetzelfde als de eerste set. We hadden moeite met het Assense blok, en aan beide kanten van het net werden (onnodige) fouten gemaakt. Uiteindelijk was het op het eind (te) spannend, maar ging ook deze set naar ons door opnieuw een goede service. 27-25.
De derde set was niet beter dan de andere twee sets. Ons eigen niveau hebben we nooit gehaald, ons eigen spel hebben we niet kunnen spelen. Wel hebben we gevochten en ondanks meerdere malen tegen een achterstand aan te hebben gekeken hebben we ons kranig teruggevochten en hiermee 3 super belangrijke punten (en geen sets tegen, minstens even belangrijk) in Weert gehouden! 25-19, geen schoonheidsprijs maar wel eindstand 3-0. Goal behaald!

De wedstrijd werd gemaakt door het grote aantal supporters op de tribune, die elk punt met ons meebeleefden alsof de gehele zaal het speelveld was en niet enkel het vlak van 9 bij 18 meter centraal gelegen in de zaal. Dank daarvoor! Zonder zo’n grote groep trouwe supporters was het een andere wedstrijd geweest.

Wij gaan de komende twee weken onze longen uit het lijf (figuurlijk, letterlijk lijkt me geen goed idee), onze benen onder onze kont (opnieuw figuurlijk) en onze haren van het hoofd (opnieuw figuurlijk, we willen tegen US niet als biljartballen aantreden) trainen. 22 April gaan we ervoor zorgen dat alles klopt. Goal: winst tegen US. Tenzij Donitas-Devoko een andere uitslag wordt dan de Nevobo prognose nu voorspelt, al blijft wat ons betreft het goal dan nog steeds winst. Want dat was het jaardoel van dit seizoen: alles willen winnen. Het is inmiddels wel overduidelijk dat het niveau van alles teams in deze topdivisie niet veel van elkaar verschilt en het gaat spannend blijven tot het laatste moment. Maar wij gaan ervoor door het vuur (opnieuw niet letterlijk) om ervoor te zorgen dat het uiterlijk om +/- 20.15 op 22 april wordt beslist!
Alle support is welkom, er zal busvervoer worden geregeld voor alle extra VC Weert (of andere volleyballiefhebbende)-harten die meewillen om ons naar winst te schreeuwen. Welkom, méér dan welkom!

Liefs Sara, de beruchte nummer 11, die hoopt met haar hele hart dat er in dit minder cynische stuk dan normaal gesproken niemand de kast op is gejaagd. En die met trots haar Sudosa-Desto shirt zal inlijsten en blijven bewonderen.

Contact opnemen

Vul onderstaande formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken