Wedstrijdverslag dames 3 23-9

Zaterdag 23 september 16:23 uur.
Fijn….omdat je zelf niet hoeft te spelen, kun je eindelijk weer eens een thuiswedstrijd van je eigen dochter zien. Want gezien het verdere speelschema zal dit niet veel meer voorkomen.
Helaas…na 5 minuten sta je toch (weer) op de scheidsrechtersstoel, omdat er bij de wedstrijd van D3 GEEN SCHEIDSRECHTER en GEEN TELLER aanwezig is. Gelukkig is het “telprobleem”  door lobbyen van anderen in de tussentijd opgelost. Want een mogelijke boete voor de vereniging, het moeten overspelen van de wedstrijd, eventuele dreiging van punten in mindering? Nee dat wil je niet. En verder is er niemand aanwezig die kan fluiten.
Dus…zie je de eerste 2 sets dat de servicepass niet loopt. Dat er zenuwen in het veld zijn. Te veel services fout gaan. Frustraties, achterstanden op het telbord. Onzekerheden en veel eigen fouten. Gelukkig gaan de volgende 2 sets beter. Het enthousiasme zie je ontstaan. De vechtlust waarvoor je ze wil prijzen. Ballen die wel in de gaten worden geslagen. Steady servicebeurten, ingehouden geplaatste ballen, teamwork en plezier. Je bent blij dat er een vijfde set komt, omdat ze het verdienen. Je wil ze aanmoedigen met de rest van het publiek als je ziet dat het begin niet loopt zoals je gehoopt had. Zodat ze er in moeten blijven geloven. Helaas gaat deze set verloren en je ziet de kopjes weer naar beneden gaan.
Maar…dat kan dus allemaal niet, omdat je neutraal je taak staat uit te voeren.
Gelukkig…kun je na de wedstrijd ze een hart onder de riem steken, omdat je wil dat ze met een positief gevoel en 2 verdiende punten het kleedlokaal en de rest van de competitie ingaan.
Misschien…kijken er na het lezen van dit alles een paar mensen (opnieuw) naar het tel-en fluitschema en zorgen we er met z’n allen voor dat iedereen op zijn eigen manier een steentje bijdraagt aan het goed functioneren van onze vereniging. Want nog steeds geldt: vele handen maken licht werk.
Hopelijk…kan ik op deze manier duidelijk maken hoe belangrijk het is, dat je die weinige keren dat je wat “moet” doen voor de vereniging, je er ook bent!
Een “gedwongen”scheidsrechter/moeder/speelster.
Contact opnemen

Vul onderstaande formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken